Ambele melodii au pasaje care urca chiar la 20Khz (conform Foobar 2000). Cand faci testul, seteaza totul pe flat, dezactiveaza orice soft de colorat sunetul ca pot sa pariez ca asculti cu reglaje de ton, EQ si alte minuni
https://www.youtube.com/watch?v=wFeh7RP5_Ds
https://www.youtube.com/watch?v=s6_B1AB9nu8
Multumesc TPU! Dupa ce scrii ~15 randuri e super sa vezi ca au fost postate doua.
Da, ai dreptate, dar am legat pe direct difuzoarele (unul de la akai, si ala de la technics), ca bass, technics-ul are diametru mai mare (20 cm) fata de akai care are 16, 5, dar technics-ul suna mai prost ca bass.
Asa, am gasit un twitter de la akai ( akai cel vechi) cica sunt din 83 si au 40w reali, si seamana putin ca forma, proprietarul cica l-a gasit prin casa, se aude foarte bine, nu are zgarieturi, dar nu stie modelul si din ce boxa provine.e pe 6ohm, dar pana atunci, as putea cumva sa dau inaltele mai mari pe un canal? (folosesc windows 7, cu o placa de sunet creative, dar daca nu stii setarile la placa, o bag pe aceea de la pc, sau un egalizator extern.) faza e ca nu tine cu balance, pentru ca bass-ul e ok si se aude urat daca dau balansul
N-o sa mai scriu prea multe randuri ca s-ar putea sa pierd timpul degeaba din nou. Nu poti sa modifici intensitatea pe anumite frecvente pe fiecare canal (poate doar cu softuri de mixaj). Degeaba legi difurile separat. Amplificatorul limiteaza boxele (mai ales daca e vorba de receiverul Akai).
Ok, eu ma refeream daca stii frun soft, sa dea balansul putin de tot mai la stanga, ca daca dau din receiver cu o liniuta in stanga, vine bass-ul decat dintr-o parte, si eu fiind un fan al bass-ului,(aceste akai-uri au chiar niste frecvente joase) mai bine prefer inaltele sa se auda intr-o parte decat bass-ul
N-am idee, nu m-au interesat niciodata treburile de genul. Incearca sa modifici din softul placii de sunet.
Dupa cum am zis mai de mult, twitterul si-a revenit, dar nu se aude ca celalalt si e imposibil sa dau cu putin balansul intr-o parte., am luat un twitter tonsil de 80w, si am ars finalii de pe akai..., trebuia sa imi dau seama, display-ul licarea mai mult cand erau inaltele accentuate., si pe langa, a venit un verisor de al meu, si i-a ajuns capul fix in difuzor, si s-a indoit putin de tot calota, si as vrea sa o dau jos, dar numai ca aceste akai-uri au calotele diferita, nu merge sa le dezlipesc "babeste"cum fac de obicei, ma poti ajuta te rog? uita-te la ultima intrebare.
Uita-te te rog la ultima mea intrebare, vad ca nu a trimis-o TPU si numai scriu atat. pe scurt, twiiterul acela care si-a revenit nu se mai aude la fel, si l-am schimbat cu unul tonsil de 80w si am ars finalii de pe akai din pacate., si as vrea sa stiu cat m-ar costa aceasta reparatie, si as vrea sa stiu cum sa demontez calota unui difuzor de la akai, un verisor de al meu, i-a ajuns capul fix in calota si s-a indoit. imi venea sa il strang de gat, au calota diferita akai-urile acestea, numai merge asa"babeste", si as vrea sa stiu cum le pot demonta.
De unde as putea sa stiu? Gasesti pe diverse forumuri alti posesori de Akai si poate ei au idee.
Ok,se pare ca am reusit sa dau calota jos asa babeste, dar am dezlipit-o cu tot cu membrana... deci nu il mai pot reface decat cu alta membrana, adica o sa isi schimbe sunetul. deci mai bine le dau skip, le tin doar amintire, sau pe sateliti., ai putea sa imi recomanzi niste boxe tip coloana pana in 800 ron?
Nu ai prea multe variante standfloor pana in 800 lei. Nici macar bookshelfuri nu-s prea multe care sa merite. Cele mai ieftine Taga sunt putin peste 800 lei si sunt decente mai ales ca-s ieftine. In schimb eu as cauta ceva mai bun pe piata SH. Cum ar fi urmatoarele Magnat. Daca nu, poti oricand sa te orientezi pe bookshelf daca ai SW separat si-ti place basul (mai ales daca n-ai o camera prea mare - >20mp)
https://www.avstore.ro/boxe/taga-harmony-tav-506f-v-2/
http://www.audioweb.ro/......antum-555/
Magnaturile sunt prea puternice pentru amplificatorul meu, bass-ul imi place, am subwoofer activ de 80w, si magnaturile nu prea imi plac cum arata, as vrea sa cumpar tot de la akai, http://olx.ro/......2TYtP.html ce parere ai despre ele? la pretul ala.,
Iar cele taga, daca specificatiile sunt notate ca la akaiurile mele stricate, ar veni 20w reali, ceea ce e prea putin.
Ai idee unde sunt fabricate boxele taga? nu prea mai vreau din astea' chinezesti
Vrei Akai, iti iei Akai. Repet pentru a mia oara ca imi mentin parerea proasta despre ele. Daca vrei sa faci aceeasi prostie in continuara, da-i bataie! Dar cel putin nu mai cere sfatul altora daca esti setat pe ele.
Care specificatii la Taga? Boxele vor primi atata putere cat le da amplificatorul sau receiverul tau ca de aia le spune "PASIVE" ca-s pasive, n-au putere. Taga sunt destul de sensibile la 89db in 6 ohmi dar s-ar putea sa vrei bas mai bubuit (driverele-s pe 13cm) si de aia am recomandat Magnat - care-s recunoscute pentru accent pe bubuiala si care au drivere de 17cm.
Stai linistit ca pana la un buget de ~4000 lei nu prea gasesti incinte care sa nu fie fabricate in China. Chiar daca sunt proiectate de compania mama din EU, USA, majoritatea tot in China se asambleaza. Am avut acum ceva timp Monitor Audio RX2, incinte de ~2000 lei la vremea lor, producator englez si produs asamblat in China - cert e ca n-am avut si nici nu vei avea prea des probleme o data ce producatorul are renume si istorie in industria asta.
Daca si taga sunt china, de ce faci proaste akai-urile? ma rog, akai-urile au dif-urile de 18 cm, si au cursa extrem de lunga, si baga bass destul de mult, dar nu are frecvente joase, dar oricum, nu am nevoie de bass pe frontale, eu chiar caut ceva cu inalte foarte bune, (acele taga au inalte bune? ), pentru ca la akai-uri, acel sub activ de 80w, la jumate deja imi acopera inaltele, si are frecvente ff joase, deci ti-am mai zis, nu am nevoie de boxe cu bass, dar nici lipsite sa nu fie, dar oricum, 13+13 face 26, deci totusi, au ceva si alea, akai-urile au dif-urile de 18 cm, dar cam degeaba.
le-ai probat? sunt bune pe inalte? app, as vrea sa leg 2 boxe pe un canal, daca poti sa imi mai recomanzi niste boxe sw, tot asa, cu inalte foarte bune cu un buget pana in 500 lei. Si, despre puterea prea mare pentru amplificator era vorba de magnaturile acelea, pentru ca eu am pus un twiiter de 80w, pe amp-ul akai de 30w pe canal si am ars finalul.
Astept sa imi zici ce parere ai despre taga (si pana la urma, totusi sunt facute de producator "nechinezesc? "), si sa imi mai recomanzi niste boxe sh, pana in 500 lei, cu inalte foarte bune.
Daca-s asamblate in China asta nu inseamna direct ca sunt proaste. Monitor Audio Silver 8 - floorstanduri de 6000 lei care suna extraordinar sunt produse tot in china, proiectate de producatorul englex - Monitor Audio. Akai nici macar nu sunt Akai, companiile ce detin Akai sunt chinezesti, deci linia de proiectie si asamblare se face tot in China - e o mare diferenta. Degeaba au Akai drivere de 18cm, am ascultat Elacuri cu drivere de 13cm care coborau mult, dar mult mai bine in frecventa decat Akaiurile (dar vorbim aici de incinte de ~7000 lei cu un singur difuzor de mid-bas, repet de 13cm). Asa ca nu doar marimea difuzorului conteaza ci felul cum este implementat, proiectarea incintei si asa mai departe. E o mare diferenta intre a cobori corect in frecventa si a reda un bas controlat si conturat fata de bubuiala ceea ce in termeni tehnici este numita distorsiune.
Taga sunt niste incinte decente pentru ~900 lei daca vrei neaparat floorstand. Le-am ascultat dar eu nu le-as cumpara (si da, per total suna mai bine ca Akai). De fapt nu as cumpara floorstand decat daca am camera de >20mp si buget de >3000 lei. Daca te ajuti de SW atunci mergi pe bookshelf ca gasesti ceva ok, care iti acopera lipsa de medii si inalte de pe Akai.
La 500 lei e mai greu, o sa trebuiasca sa iei ceva de productie mai veche, iar eu nu as avea incredere in oricine cand vine vorba de asa ceva. Plus ca boxele vechi au sensivitate mica si vor avea nevoie de putere ceva mai mare ca sa fie conduse corect. Nu o sa-ti recomand strict un produs la 500 lei pentru ca nu-mi asum riscul sa recomand ceva pe duca. Mai mult, nu lega 2 boxe pe un canal ca faci prostii. Daca vrei boxe care sa suplimenteze inaltele cauta niste bookshelfuri cu tweeter metalic dar repet, greu de gasit ceva la 500 ron.
Http://olx.ro/oferta/boxe-technics-sb-lv500-ID3SAdq.html#c62f7e93a5 de astea ce zici? mi se pare dubios pretul ala.
Stiu ca nu sunt bookshelf, dar le-as lua si pastea', dar la pretul lor cred ca au ceva in neregula
N-am ce parere sa expun. Nu-i obligatoriu sa aiba ceva in neregula, sunt destul de vechi si sunt Technics, nu-mi imaginez sa merite mai mult. Vezi ca mai exista posibilitatea sa iei o pereche de Microlab Solo6 sau Solo7 SH si sa le transformi in pasive. Boxele ofera un sunet foarte bun pentru pretul lor. Le dai jos amplificarea de pe boxa activa si le conectezi pe receiverul tau drept pasive. Amplificarea poti sa o vinzi ulterior.
Am gasit de la un prieten, din pacate, proasta de nevastasa a pus o lumanare aprinsa pe una dintre boxele akai, omul statea pe terasa si n-a auzit cand a cazut lumanarea, si i-a luat foc icinta., si s-a oferit sa imi doneze mie difuzoarele, deci m-am facut si cu twitter. asa ca o sa leg 2 boxe pe acelasi canal ( adica 15w pe o boxa, stiu, ca nici nu o sa misc alea taga, dar cel putin o sa am fidelitate mai ridicata, si le mai protejez si de bubuiala). sper ca pana in 6 luni mai sunt in stoc boxele ( acum am avut 2 inmormantari, cam in acelasi timp, si imi trebuie cv timp sa imi revin cu banii)
Le gasesti pe stoc fara doar si poate. Sper ca esti constient ca atunci cand pui doua boxe pe acelasi canal (4 borne) impedanta nominala se va injumatati? Si ma indoiesc ca receiverul tau va merge in 3 sau 4 ohmi nominali (ceea ce inseamna ca va ajunge si in 2 ohmi pe anumite frecvente). Mare grija ca risti sa le strici din nou. Parerea mea, refaci Akai-urile, cand iti revii financiar le vinzi si cu banii adunati iti iei 2 floorstanduri ceva mai serioase la ~1000 lei SH si schimbi si receiverul cu un amplificator mai potent care la SH te ajunge la 400 lei. Astfel rezolvi si lipsa de putere/fidelitate de pe receiverul tau si ai doua boxe decente. Pentru muzica oricum nu ai nevoie de mai multe.
M-am hotarat sa mi le iau pastea' taga, akai-urile mele au defecte vizibile pe icinta, si mai scade si din pret 50 lei, si. e cam degeaba, o sa mi le iau palea' taga, dar nu imi place de loc design-ul, adica, ele sunt frumoase, dar calota aia zici ca e cioc de rata... sa fim seriosi.
Atunci,as vreau sa imi acest amplificator http://olx.ro/oferta/amplificator-akai-as005ra-750-ID4buGS.html#1d94bac004, asta pentru folosirea celor taga, dar vad ca e pe 4ohm, nu stiu cum s-ar potrivi cu acele taga. daca crezi ca n use potrivesc recomanda-mi niste receivere mai noi pe 6 ohm.
Serios? Conteaza ce fel arata conul? Cu cat conul e mai rigid cu atat sunetul are mai putin distorsiuni si vibratii nedorite. Producatori de top ca Raidho au conuri din diamant. Alti producatori au suspensia inversata sau con integrat. Daca nu-ti place cum arata le pui plasa protectoare (sincer nu vad cum ar fi asta un impediment).
Cat despre amp - reped pentru cine mai stie a cata oara: orice amp e mai bun ca un receiver din aceeasi categorie si chiar si mai sus. De ce vrei receiver daca folosesti 2 boxe la muzica si de ce vrei tot Akai. La 450 lei ai variante mult mai bune de la producatori consacrati ca NAD, Marantz, Onkyo, Yamaha, etc. Acele Taga, legate la un amp care merge intre 4 si 8 ohmi cu o putere de ~40-50W in 8 ohmi vor fi conduse fara probleme si tinand cont de cat de sensibile sunt vei vedea ca nu vei mai simti mereu nevoia sa le dai la maxim.
Amplificatoarele sincer chiar nu imi plac cum arata, daca imi dai tu model pana in 450 lei de amplificator cu design cat de cat frumos te felicit, si nu vreau neaparat akai.
Stai ca nu inteleg. Ce design frumos ar trebui sa aiba un amp? Ce e de placut la designul unui receiver si nu la unul a unui amplificator? Chiar exceptand asta, din motive total neinteles de mine, esti pregatit sa renunt la calitate in favoarea designului? Gasesti o multime de amplificatoare bune la 450 lei si daca vrei sunet cu accent pe joase alegi un producator cu aceasta amprenta sonora ca NAD, Marantz, Denon, H/K.
http://www.audioweb.ro/oferte/vizualizare/marantz-pm-42/
http://www.audioweb.ro/oferte/vizualizare/denon-pma-495r/
Oricare din astea doua spre exemplu vor conduce acele Taga fara probleme. Te uiti singur la specificatiile tehnice sa vezi daca au toate intrarile/iesirile de care ai tu nevoie - sunt la un google distanta. Repet, daca tot vrei sa vezi o schimbare, lasa Akaiurile - cel putin pe astea noi, ca inca mai sunt scule Akai vintage care probabil merita atentie (dar eu nu ma bag la partea vintage ca n-as putea avea incredere in scule de ~30 de ani).
Acel marantz mi se pare dragut, dar din cate vad nu are iesire de subwoofer, nu? nici macar din astea' rca ( adica de activ)?
dar oricum, sistemul o sa il folosesc la pc, deci nu ar fi asa o mare problema, ca as putea cumpara un cablu cu jack de 3, 5mm si 2 rca-uri (asa o sa leg si marantz-ul ala pe care cel mai probabil o sa il cumpar)si sa iau semnal direct din placa de sunet.Dar inca o intrebare, la acel marantz pot lega un jack de 3, 5 mm sa intre in placa de sunet, iar in amp sa bag 2 rca-rui? stiu ca nu prea m-am exprimat bine, dar cred ca intelegi tu la ce cablu ma refer, daca nu are de sub nu e nici-o problema, iau direct din placa de sunet ca are 2 mufe.
Da,acestea doua arata cat de cat, denon-ul vad ca e china si presupun ca si marantz-ul, si niciunul dintre ele nu au cooler. nu de alta, dar eu din sutele de amplificatoare akai care le am eu, si unul technics, toate au cooler, in afara de unul akai, care n-avea cooler se incingea mereu, e vorba de acela care am ars finalul cu un twitter tonsil de 80w( asa se intampla daca nu are putere sa duca.) daca avea cooler mai tinea si el o zi 2 cu twitterul ala.
Normal ca-s asamblate in China. Vrei productie si asamblare din Japonia, USA, Anglia, pregateste-te sa maresti bugetul cu minim un 0. Ti-am zis sa te uiti pe manualele lor pe google ca sa nu te trezesti ca ai probleme la conectivitate cu ce device-uri mai ai tu. La o placa de sunet care are intrare jack 3.5mm legi amp-ul cu un cablu 2RCA -> jack 3.5mm la AUX/CD sau ce iesiri mai are. In rest e treaba ta sa vezi daca ai conectivitate pentru restul (eu de unde sa stiu ce ai acasa, ce intrari/iesiri?).
Coolere pe amplificatoare nu se mai pun de mult. Poate or mai fi pe sculele de sonorizari, dar alea sunt alta treaba. Nici macar pe sculele de top n-o sa mai vezi ventilatoare, pentru ca radiatoarele si sistemul de air-flow din carcase de aluminiu isi fac treaba in privinta racirii.
Http://www.audioweb.ro/oferte/vizualizare/amplificator-technics-su-v460/, ce parere ai de amp-ul asta? il pot lua cu 200 ron de la o cunostinta.vad ca e clasa aa (varful de gama technnics), dar problema e, acele taga vor rezista la 2x50 w sau si mai mult in 6 ohm?