Pai cel mai mult imi sacadeaza Minecraft, si rezolutia este undeva la 1024 x 800 asa ceva, jocului ii trebuie 512 mb RAM...
In primul rand asigura-te ca ai ultimul driver pentru placa video instalat.
Daca tot sacadeaza sistemul nu este totusi unul foarte performant. si legat de minecraft sa vedem:
MINECRAFT Recommended Requirements:
CPU : Intel Pentium D or AMD Athlon 64 (K8) 2.6 GHz
RAM : 4GB
GPU : GeForce 6xxx or ATI Radeon 9xxx and up with OpenGL 2 Support (Excluding Integrated Chipsets)
La RAM ai sub cerintele recomandate deci si de aici s-ar putea sa fie problema.
Ok, am 2GB RAM, cum de unui prieten care are minecraft si 1 GB RAm, nu-i sacadeaza? aia 4GB RAM sunt facatura, pe siteul official sunt 512 mb ram, si nici nu trebuie mai mult. Placa video am luat-o in septembrie, driverul este de atunci, nu am primit notificari in legatura cu aparitia unui nou driver
Nu trebuie sa primesti notificari apar cam lunar drivere noi. Incearca sa-l instalezi pe ultimul aparut si vezi daca e vreo imbunatatire.
Ce placa video are prietenul?
Cred ca o are integrata in PC, adica nu are placa separata, cumparata, este integrata in procesor, stiu sigur ca are 256 mb
2Gb de ram. in opinia mea este cam mica... lasa si tu liber macar 1 Gb din 2 si vezi daca iti mai sacadeaza, daca da, eu zic sa reinstalezi windows-ul.
Succes
Instaleaza Everest, vezi daca nu se supraincalzeste procesorul sau placa video, vezi apoi daca ai suficient spatiu liber pe hard (poate fi si asta o problema), vezi cate aplicatii mai rulezi (antivirusi, alte programe etc) atunci cand te joci. Daca ai windows-ul instalat de mai mult de 1 an jumatate, doi, ar fi bine sa il reinstalezi...