| TasePacea a întrebat:

Salut, am o problema cu un laptop nou cu 2 placi grafice. Cateodata nu imi ia placa dedicata pentru jocuri desi e setat din nVIDIA panel sa mearga numai pe placa asta, de obicei cand joc dota de exemplu merge perfect dar daca intra in hibernare sau in standby si intru iar in joc nu imi mai ia placa dedicata gpu utilization sta la 0% merge pe cea de la Intel cea dedicata nu se mai activeaza decat daca ii dau restart la laptop ma poate ajuta cineva ca nu gasesc solutia!

9 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Buna,instaleaza nVIDIA control panel si nVIDIA experience si seteaza din nVIDIA control panel ceea dedicata ca ceea default

| TasePacea explică (pentru RAY):

Da asa este setat, eu am windows 10 ca nu prea imi place 11, cand deschid laptopul imi merge perfect imi ia placa de la nVIDIA dar daca intra in standby ini merge doar pe cea de la Intel si trebuie sa ii dau restart iar

| RAY a răspuns (pentru TasePacea):

Aseară am avut cv probleme cu 11 nu se deschiderea ROBLOX la un client l am trecut pe 10 aers super

| lpavel a răspuns:

Intra in panoul de control al procesorului/placii video integrate si debifeaza tot de la placa video integrata!

| TasePacea explică (pentru lpavel):

Am instalat panoul de control dar nu stiu ce sa debifez am gasit vsync activat rata de refresh nu stiu daca are legatura

| lpavel a răspuns (pentru TasePacea):

Daca esti sigur ca e panoul de control al procesorului si nu a placii video atunci pur si simplu debifezi tot asa nu va mai merge placa video integrata in jocuri ci cea dedicata!

| TasePacea explică (pentru flixbuster):

Da asa este setat, eu am windows 10 ca nu prea imi place 11, cand deschid laptopul imi merge perfect imi ia placa de la nVIDIA dar daca nu ma mai joc si intra in hibernare dupa nu imi mai ia placa nVIDIA imi arata 0% in nVIDIA performance si trebuie sa dau restart la laptop sa imi ia placa nu mai stiu ce sa ii fac

| cristianpixel a răspuns:

Asigură-te că ai setat corect aplicațiile să utilizeze placa grafică dedicată. Mergi la NVIDIA Control Panel > Manage 3D settings > Program Settings, și asigură-te că jocurile pe care le joci sunt setate să utilizeze GPU-ul NVIDIA.

Asigură-te că ai cele mai recente drivere pentru ambele plăci grafice, atât pentru NVIDIA cât și pentru Intel. Poți descărca driverele actualizate de pe site-urile oficiale ale producătorilor.

Dacă problema apare după ce laptopul intră în hibernare sau standby, poți încerca să dezactivezi aceste funcții sau să ajustezi setările pentru a preveni comutarea automată a plăcii grafice.