Daca te uiti in Task Manager pe diagrama procesorului, vei vedea ca este incarcat complet (in jur de 100%), cand face lag-uri. Programul de editare consuma multe resurse, mai ales din cauza efectelor aplicate.
Acesta e explicatia ca se "agata" aparent, nu reiseste sa faca in timp real toate calculele necesare pentru a se vedea filmul cursiv.
Insa la randare, procesul se face complet, chiar daca durata randarii este mai mare decat ceea a filmului.
La redare, filmul nu va mai incarca procesorul atat de puternic, iar filmul se va vedea fluid.
Eu nu folosesc preview-ul cand am multe efecte aplicate pe o secventa sau nu am pretentii cu lag-uri.
Crede-ma, metoda ceea mai buna este sa ai rabdare
Mi-am prelucrat multe filmari, chiar si din peste 100 de secvente si pline de efecte, cu durata randarii complete chiar si de o noapte intreaga, dar cu rabdare am reusit sa creezi filme care le-au multumit din plin pe cei care le au vizionat. Si toate acestea pe calculator relativ foarte slab, dar stabil in functionare.
O casa se poate construi si doar de o singura persoana priceputa, chiar daca dureaza mai mult.
Nu este neaparat nevoie de un intreg trust de constructii, care te-ar costa foarte mult si ai castiga doar relativ putin timp.
La fel, daca nu lucrezi in continuu editari video, atunci 1-2 ore de rabdare inlocuiesc un calculator nou de multe mii de lei.