| nelyly a întrebat:

Am o problema legata de rezolutia ecranului. in urma cu o saptamana am cumparat un tv led LG cu diagonala de 108 cm. il folosesc ca monitor pentru laptop prin hdmi. problema este urmatoarea. daca folosesc rezolutia recomandata si maxima a tv-ului ( adica 1920x1080) se vede mult prea mare. adica, im iese imagianea in afara ecranului. Daca folosesc 1768x992, este prea mica. adica in toate partile imi ramane o margine neagra de vreo 2 cm. Driverul este la zi, placa video este Nvidia GeForce with CUDA 315 m. am incercat si cu refresh-ul dar nimic.

3 răspunsuri:
| Intruder19 a răspuns:

Verifica din setarile TV-ului sa nu ai ceva setari de scalare, posibil din cauza asta sa nu iti apara toata imaginea.

Bula
| Bula a răspuns:

Rezolutia in TV trebuie lasata pe Automat, iar din laptop trebuie reglata rezolutia, astfel:
1. Trebuie sa fie instalate driverurile date de fabricantul laptopului (nu doar ceea instalata de windows).
2. La proprietatile ecranului se scoate marcajul de "imagine identica" pe monitorul intern si cel extern.
3. Se alege si se regleaza rezolutia dorita pe ecranul 1 (intern).
4. Se trece la ecranul 2 (extern) si se alege rezolutia dorita pentru ecranul televizorului (cu care raportul de marimi vertical /orizontal se vad bine
5. Se salveaza reglajul.

| anonimg a răspuns:

Modifică rezoluția din setările softului/driverului plăcii video.