Monitorul este defect, s-a defectat legatura cu calculatorul sau si-a terminat durata de viata, are deja 10 ani.
S-ar putea sa aiba o defectiune care poate fi reparata, asa ca du-l la un service.
Sugerez sa mergi la un service. Desi dupa atatia ani e normal sa mai cedeze si ele.
Nu PC-ul are 10 ani... Doar monitorul... PC-ul are vreo 3, cum am si spus, am pus alt monitor, dar unitatea nu trimite curent catre periferice, am scris mai sus...
Sint defectiuni in tot sistemul asa ca nu se mai pot face legatura curentului electric intre circuite.asa ca trebuie dus la un service autorizat sa va repare! Are nevoie de reparatie generala!
Problema ta este din cauza unității. Mai precis de la memoria ram sau de la bios. Daca te pricepi poți să-i dai un bios reset(desfaci unitatea si in interior, pe placa de baza, in apropierea bios-ului este un jumper care trebuie conectat pe ceilalți doi pini pentru. 10 minule, după care conectat la loc pe ceilalți doi.) sau sa scoți si sa bagi memoria\iile ram. Eventual sa cureți si șlițul. Daca nu te pricepi, du-te cu el la un service.Cei de acolo vor știi.