Părerea mea este că dacă ești gamer, foloseste win 7
Dacă nu ești gamer și folosesti win pentru poze, video, documente etc... Poți încerca win 10
7 că aşa vreau eu.
Caută pe Youtube windows 7 vs 10 pentru mai multe lucruri, consum de resurse, fps-uri în jocuri dacă te interesează, viteză de reacție, cât de bine merge etc.
Pentru mine, un licean care foloseste laptop-ul doar pentru proiecte/ascultat muzică/rețele de socializare, Windows 10.
Merge foarte bine, găsesc repede ce vreau și chiar nu ii gasesc minusuri, dar fiecare după nevoile sale.
Windows 10.
De ce?
Asta e planul celor de la MIcrosoft. Au oprit actualizarile de securitate pentru Windows 7 asa ca la orice atac cibernetic risti sa ai probleme.
In plus, daca ai un PC potent om sa vezi ca Windows 10 il face pe 7.
Am avut Win 7. A fost super OK.
Am facut upgrade gratuit la Win 10 si nu regret.
Eu folosesc laptop-ul doar pentru Youtube, vizionat filme, jocuri in browser, office.
Gamerii inraiti spun ca e mai bun Win7. E adevarat. Dar nu mai primeste de ceva timp actualizari de securitate si te expui inutil.
Eu am Win 10 Pro e cel mai bun. Costa 800 - 900 lei dar merita toti banii.
Win 10 Home e mai ieftin 400 lei dar nu merge bine pe jocuri.
Raspunsul este la fel de simplu: depinde!
Explicatia raspunsului nu este deloc simpla, sunt multi factori la mijloc: ai procesor foarte nou? Daca da, Windows 10. Ai hardware mai vechi (fara drivere de Windows 10)? Daca da, atunci (evident) Windows 7. Si asa mai departe.
O nota: bat unii campii pe aici despre lipsa de suport pentru Windows 7. Stai linistit, are suport oficial pana pe 14 Ian 2020.
http://support.microsoft.com/en-us/help/13853/windows-lifecycle-fact-sheet