| WithoutName123456789 a întrebat:

Salut,am observat ca laptopul meu scoate un sunet ciudat,ca niste circuite in functiune(poate nu are sens ce zic,nu sariti cu gura pe mine happy ).In fine,dupa mai multe cautari online,am inteles ca ar fi coil whine.O intrebare la care nu i-am gasit un raspuns complet ar fi:Sunetul acesta provine doar de la placa video,sau poate veni de la orice componenta? Am observat ca nu se prea aude in momentul in care ma joc,probabil din cauza ca ventilatorul de la CPU suna mult mai puternic.Din ce am inteles,nu afecteaza cu nimic laptopul sau performanta acestuia. Daca aveti opinii sau sugestii, le astept cu placere.Pun si specificatiile, poate ajuta:
Procesor:Intel Core i5 6200u 2.3 Ghz
Placa video:Nvidia Geforce Gt 940M 4GB
8 GB RAM
SSD KINGSTON A400 480GB

4 răspunsuri:
| aditimus a răspuns:

Cand ai facut ultima revizie la el, verifica daca nu are praf la coolerele de la procesor, video si nu il tine pe suprafete plate pentru ca nu se raceste cum trebuie.

| WithoutName123456789 explică (pentru aditimus):

Din cauza starii de urgenta, si din cauza ca stau la tara de moment, nu pot sa il duc la un service sa il curete.E putin mai complicat de desfacut si nu as vrea sa fac ceva la el. Odata ce se va termina situatia asta, o sa il duc sa ii faca o curatare completa.

| aditimus a răspuns (pentru WithoutName123456789):

Asa sa faci, eu am prieteni care imi aduc sa le curat eu si trebuie macar o data la 6 luni curatat.

| floreadan a răspuns:

Ar trebui curatat pe interior, cel mai sigur din cauza asta scoate sunetul respectiv.