| Cremus20 a întrebat:

Am renunțat la două facultăți una după alta fiindcă nu mă regăseam în ce studiam, iar ce mi-am dorit dintotdeauna să fac este să lucrez în IT, să fac ceva practic, însă din cauza cerințelor matematice avansate, nu am aplicat la o facultate de IT.
Aș vrea să aflu cât mai multe despre ramura asta, ce joburi ar exista și de ce pregătire este nevoie pentru a putea lucra la o companie de IT, unde să fac parte fie dintr-o echipă numeroasă, fie dintr-un grup restrâns, ori poate există ceva ce pot face de unul singur.
Aș vrea să știu și ce facultăți ar exista pentru pasiunea pe care o am, respectiv cum funcționează tehnologia.
Nu aș fi în stare să mă pregătesc pentru o facultate unde sunt cerințe de mate-info, fiindcă eu am absolvit la filologie, iar alte pasiuni din care să rezulte o carieră, nu mai am.

2 răspunsuri:
| NitanMarcel a răspuns:

Depinde de ce ramură al IT-ului vrei să faci. Dacă e vorba de un job de Developer sunt unele companii care nu se uită dacă ai terminat o facultate în IT sau nu, trebuie doar să-ți faci curaj și să pui CV-ul unde găsești. Cât timp ești bun la acest lucru nu e o problemă facultatea.

A doua opțiune dacă vrei este să-ți găsești un job relaxant în care să ai timp și de hobby-ul tău și să începi să te dezvolți singuri, să câștigi singur din acest lucru până ce reușești să te faci renumit.

Prima variantă e al dracului de grea, dar nu imposibilă cât timp faci ce-ți place

| danutzu96 a răspuns:

La facultati (Exemple Automatica UPB, Cibernetica ASE, Mate info UB ) se face matematica calumea pe langa programare. Desigur ca dezovltator software poti lucra si fara facultate, ceea ce conteaza este sa iti gasesti ceva ce iti place sa faci si sa inveti ceva timp singur inainte sa incepi sa aplici la firme. De ex sa zicem ca iti place tehnologia asp.net de la Microsoft si vrei sa programezi in C#. Faci mici programele si inveti singur (bineinteles citind si ceva documentatie sa ai putina idee ce se intampla acolo ). Ar trebuii sa ne spui si ce pasiune ai din domeniul IT (IT e domeniu foarte larg) ca sa iti dam raspunsuri mai clare.