| Alexa_7088 a întrebat:

Salut
Am renuntat la Windows 7 pentru ce eram nemultumita de el, avea unele erori tec.
Si am trecut pe windows xp 64 biti...
intrebarea este daca jocurile mai noi vor rula pe acest windows?
pentru ca am auzit ca jocurile mai noi merg doar pe 7 etc...
Calculatorul este nou.luat cam de 2 saptamani.
Are 4 gb

3 răspunsuri:
| MarkTremonti a răspuns:

Salut. Nu stiu daca ai facut o alegere prea buna. Windows XP x64 a fost primul sistem de operare pe 64 de biti si se stie ca la momentul acela si chiar si acum cu toate ca exista update-uri noi care sa rezolve partial problemele, acesta este foarte instabil. A fost un fel de prototip, nimeni nu se astepta la ceva maret din partea lui. Dar odata cu aparitia Vista si 7 multe din problemele acestea au disparut. Daca ai avut Win 7 x86 ti-as sugera sa schimbi pe x64 sau in cel mai rau caz Windows XP pe 32 de biti, numai ca x86(32 biti) nu iti recunoaste toti cei 4gb de ram instalati decat vreo 3 gb (asta este limita impusa de programatori). Acum depinde doar de tine ce vrei sa faci. Recomandarea mea ar fi Win7 x64 cu toate updateurile la zi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai jocurile noi n-au ce sa faca cu Windows XP. XP-ul nu mai e un mediu facil pentru jocurile noi, iar acestea sunt optimizate pentru Windows 7.
Ce erori aveai tu cu Windows 7? Care-s alea? Poate treceai peste ele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@MarkTremonti, de acord pana la un punct. Windows 7 X86(32 biti) nu citeste maximum 3 GB pentru ca e o limita impusa de programatori. E o limitare fizica, din cauza procesorului care opereaza pe 32 biti, datorita unui sistem de operare pe 32 biti(X86). Daca procesorul opereaza pe 64 biti odata cu sistemul de operare atunci problema de 4 GB RAM dispare.