| FuNYuY a întrebat:

Salut Am si eu cateva intrebari :
1.care e diferenta intre i3 2 cores si i5 2 cores?
2.un laptop cu 8gbram, Intel ® Core ™ i5-3210,NVIDIA ® GeForce ® GT 630m 1gb este bun (gamminh, in mare parte moorpg)
3.un i5 cu 2, 5ghz este = cu un quad (AMD) sau i5 2cores concureaza cu dual?
(este vorba de un laptop big grin )

9 răspunsuri:
| laptopnews a răspuns:

Daca te-ai lamurit cu procesoarele, eu vin cu un raspuns pentru a 2-a intrebare! Laptop-ul acela este bun, are o placa video decenta, deci o sa ruleze jocuri. Care e bugetul maxim de care dispui? Poate gasim ceva cu placa video mai puternica! happy

| FuNYuY explică (pentru laptopnews):

Am scris si mai sus, laptopul e achizitionat si din cate am inteles are o placa video de 2 Gb a fost cumparat la comanda si sa cerut sa fie de 2gb asa ca eu zic ca e foarte bun, si legat de procesoare un nucleu de la i5 (specificat mai sus) face cat un dual de amd normal? sau e vorba ca avand 2 fire de executie este mai rapid? (nu inteleg cum e cu firele de executie find 2 procesorul de 5 actioneaza ca 2 odata? sau cum)

| laptopnews a răspuns (pentru FuNYuY):

Http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html Studiaza topul acesta al procesoarelor si o sa iti faci o idee! Nu se pot compara asa, pur si simplu! Trebuie sa iei in calcul mai multi parametri! Succes!

| IulianP a răspuns:

Ambele procesoare au 2 core-uri si 4 thread-uri(fire de executie). i5-ul are in plus turbo boost(CPU-ul isi face OC automat; ex: i5 3210M are frecventa de 2500MHz dar se poate duce pana la 3100MHz atunci cand este nevoie); si GPU-ul integrat este o idee mai bun.
La laptop-uri pentru gaming Intel-ul nu are concurent.

Ce buget ai pentru achizitie?

| FuNYuY explică (pentru IulianP):

E achizitionat deja MEDION ® Akoya P6635 ® (MD98189) eu zic ca e super bun, pe langa faptul ca trec de la pc cu 1, 5ghz, ram1gb,si video 64, la acesta o sa fie o diferenta mare.

| FuNYuY explică:

Inca ceva o a patra intrebare Intel ® Core ™ i5-3210m ajunge singur cand e nevoie la 3, 1Ghz, dar daca ii dau eu boost tot la 3, 1ghz ajunge sau se duce mai mult?

| IulianP a răspuns (pentru FuNYuY):

Nu se poate duce mai mult.
Atinge 3100MHz atunci cand este activ doar un singur nucleu; cand ambele nuclee sunt active se duce in maxim 2900MHz.

| FuNYuY explică (pentru IulianP):

Si nucleele se activeaza singure cand e nevoie?
sau trebuie sa le activez eu

| IulianP a răspuns (pentru FuNYuY):

Laptop-ul stie cand trebuie sa foloseasca unul sau ambele nuclee; tu nu trebuie sa faci nimic.