| Costi21FTW a întrebat:

Salut, am si eu nevoie de ajutor. Am descarcat un video de 30 de secunde de pe mediafire care nu era in nici un folder doar video direct in mp4. As vrea sa stiu daca se poate pune cumva un keylogger pe acel video daca nu este intr-un folder? Si daca imi puteti spune cate ceva despre programul SpyDetectFree

Răspuns Câştigător
| an0n1mg1rl a răspuns:

Un fișier MP4 nu are cum sa fie virus. Fișierele care sunt.exe,.bat,.vbs pot face modificări în sistem. Asta pentru că ele sunt executabile. Întotdeauna când descarci un fișier aproximează in minte cam câți MB ar trebui în mod normal sa aibă și uită-te la dimensiunea lui. Spre exemplu, un videoclip Full HD de 1 ora nu ar avea cum să aibă 10 MB.
In cazul in care ai descărcat un virus, nu se întâmplă nimic. Îl poți șterge liniștit. Problema apare atunci când l-ai deschis.
Să spunem că o persoană îți dă un fișier.exe, cu iconița schimbata, care te face sa crezi că e un alt program. Tu prima data descarci acel.exe (acel executabil) din browser. Dacă apeși dublu click pe el, atunci iei virusul respectiv.
Ceea ce trebuie sa reții este faptul că windows-ul detectează crack-urile și majoritatea scripturilor ca fiind viruși. (Asta ca o paranteza)
Despre acel anti virus pe care l-ai menționat, SpyDetectFree, nu știu ce să spun. Îți recomand Malwarebytes, este rapid și eficient.

0 răspunsuri: