Daca este imprimanta cu cerneala, atunci cartusul uscat se poate "inmuia", bagand varful (capul de scriere) intr-o farfurioara sau capac de borcan, in care punem cca. 1mm apa sau spirt.
Dupa 1-2 minute de dizolvare (cand apa sau spirtul sanitar se coloreaza), tamponam usor varful cu servetel de bucatarie, dupa care punem cartusul in imprimanta si pornim tiparirea unei pagini de test.
Daca dupa 2-3 pagini de test cartusul inca nu functioneaza cum trebuie, atunci il mai punem in apa /spirt, repetand intreaga procedura.
Trebuie sa avem grija sa avem toner in cartus!
Daca nicicum nu porneste cerneala, atunci ramane doar sa-l schimbam.
Pentru a nu se usca, in caz de nefolosire, este indicat sa tiparim ceva saptamanal (o pagina de test).
Daca pauza va fi maimare, atunci sa lipim cu scotch o bucata de hartie peste capul de scriere, pentru a nu ajunge aerul la cerneala, sa nu se usuce.
Evident ca NU
nu am auzit niciodata de imprimante infundate, ci doar de cartus de imprimanta infundat, si nici de solutie pentru... CARTUSE (nu imprimanta), doar de schimbat de cartus
de aia NU am luat niciodata o imprimanta cu cerneala, tind sa nu o folosesc cu lunile si apoi se usuca/infunda si dau mai multi bani pe cartuse decat pe imprimanta