| aanonime69 a întrebat:

Salut am si eu o intrebare! am un Nikon Coolpix L610. Cum fac pozele acelea fata unei persoane clare si in spate ceata? si mai am o problema, Cand fac poze macro se focaliziaza bine si cand apas sa fac poza nu o face imediat cand arata bine, o face mai tz putin si apoi se face totul neclar... Ms mullt

3 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Pentru macro iti poti lua un mini trepied ori atunci cand le faci cu blitz (uneori, depinde de lumina) ies perfecte fara sa fie miscate.

In cazul ca sa-ti iasa poza la o persoana si in fundal in ceata, dai zoom la maxim si te duci in spate suficient incat sa-ti apara pe ecran numai fata sau maxim si bustul si faci poza. Lassand obiectivul sa-si fixeze "tinta", cu toate ca la aparatele dslr (profesionale) se gaseste aceasta setare in meniu.

| nobody1234 a răspuns:

Eu am un Nikon l120, sunt similare, nu este neaparat sa te duci la kilometrul 0 pentru a face o poza cu blurr in spate, e nevoie de un mod bun, cum ar fi portret sau animal de casa, la animal de casa alegi prima varianta si to duci cam la 4, 5 metri daca vrei sa faci portret, daca vrei bust poti sa te duci si mai in spate, a si pentru macro trebuie sa alegi modul potrivit, cred ca l-ai ales, doar ca depinde si de lumina si cat de aproape esti de subiect, sper ca ti-am fost de ajutor big grin good luck

| Broadband a răspuns:

Ca sa nu-ti mai iasa pozele miscate/blurate activeaza optiunea aia vr electronic