| Romeo666 a întrebat:

Salut.Am si eu o intrebare si anume:Se poate face upgrade la PS5? Adica doresc sa stiu daca pot sa ii pun un GPU adica o placa video mai performanta si sa ii pun un CPU mai performant? Dar as dori sa stiu daca pot sa ii pun la un PS4 un GPU adica o placa video mai performanta si un CPU mai performant ca sa o aduc la zi cu toate optiunile si sa nu mai fie un PS4 vechi ci updatat si sa il mai tin inca 10-20 de Ani.Dar la un PS2-3 vechi sau la o Consola PS nu PSP veche de 10-20-25 de ani pot sa ii pun componente noi cum au PS-urile de acum? Dar de unde pot sa cumpar un GPU si CPU cum sunt pe PS-urile actuale ca sa o am incontinuare?

3 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Ceea ce vrei tu ar putea face cam unul singur in lume, doar un geek super dotat care mananca electronica pe paine, si asta in conditiile in care sunt destui electronisti buni si in Romania care nu s-ar apropia de cunostintele acelui nici 10%. deci pe scurt nu ai ce sa-i faci, pentru ca partea hardware trebuie sa se pupe cu software, pe principiu asemanator ca la PC-uri doar ca la un PS e aproape imposibil sa schimbi ceva, pe langa scule si IQ de 200 ai nevoie de cunoasterea acestor console la nivel de arhitectura.
playstation-urile folosesc alte placi video si alte GPU decat PC-urile, sunt alte arhitecturi, ce ai intrebat tu este mai mult asa de complezenta, nu e nimic realizabil. Iar daca un super tocialar bun in electronica se baga sa faca asa ceva pe vreun forum international e doar pentru el asa de distractie.
PS-urile nu se doreste sa fie updatate hardware pentru ca 1. la cativa ani apare un model nou si 2. jocurile sunt create special pentru ele sa mearga indiferent ca e un joc nou aparut sau unul de 4 ani, nu e ca la pc-uri ca ai nevoie sa indeplinesti anumite specificatii pentru a te bucura de un anumit joc video, la pc-uri de la an la an apar noi tehnologii si cerinte din ce in ce mai mari.

Pentru cei mai vechi, voi va aduceti aminte cum se facea inainte overclocking? erau acele tuburi uriase de racire si ce PC-uri mai erau pe vremea aceea, si trebuia sa te pricepi sa ai habar, iar acum orice pustan umbla in setari si face overclock ca asa a pus producatorul la dispozitie toate uneltele necesare.
Lumea tehnologica se schimba rapid

| VoidEternal a răspuns:

Nu poți înlocui nimic decât stocarea. Tot restul e lipit pe placa de baza. Și chiar daca s-ar putea ar fi mai scump sa cumperi separat piesele. Plus că ps-urile nu au placa video separata, grafica e tot un cip.

| nicu991 a răspuns:

Nu exista asemenea posibilitati de upgrade pentru console. Poti doar sa-i schimbi HDD_ul cu un SSD si cam atat.