| picard a întrebat:

Salut, am si eu o mare problema care nu ma lasa sa dorm noptile tongue
Am hotarat sa-mi cumpar un aparat foto DSLR. Initial modelul D40 de la Nikon mi s-a parut perfect...insa am inceput sa ma documentez si am decis ca nu este ceea ce imi doresc fiind un model entry level catalogat de cativa o "jucarie" de la Nikon si mai mult o startegie de marketing.In fine acum nici nu se mai gaseste pe piata deci D40 iese oricum din discutie.
In momentul de fata toate numele astea imi trec prin mintebig grin5000, D90, D80(care tot asa nu l-am vazut pe piata), Canon 450D, Sony Alpha 200 insa sincer nu pot sa ma hotarasc...Primul lucru care mi-a tras atentia a fost afirmatia mai multor persoane cum ca Nikon dispune de cea mai buna optica chiar si la modelele entry level(asta in contrast cu Canon la care am inteles ca numai la cele High End sunt f. bune)
Practic asta m-a facut intr-un fel sa merg spre Nikon caci din cate am inteles la un DSLR este mai important obiectivul...
Insa am aflat de un model de la panasonic.Lumix DMC-L10 echipat cu optica Leica...care am aflat ca ar fi cele mai bune obiective din lume(lucru recunoscut peste tot...)
Deci daca poate sa ma lamureasca cineva cum sta treaba, ce e mai bun Nikon sau Leica?
Va multumesc anticipat.
P. S. Daca puteti sa-mi recomandati un anumit model...precizez ca suma maxima pe care sunt dispus sa o cheltuiesc este in jurul a 4000 Ron

3 răspunsuri:
| mihai_8100 a răspuns:

Iti dau eu unul

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ia-ti Nikon D90! D80 nu se mai fabrica, fiind modelul anterior lui D90, deci nu il vei ma gasi nou nicaieri. Panasonic face aparate proaste, indiferent de obiectivele de pe ele. D40 nu este o "jucarie", dimpotriva, a fost un aparat foarte bun! Cu 4200 de lei iti iei D90 si vei fi super incantat! Am experienta, crede-ma!

| Marina01 a răspuns:

Spre Nikon te sfatuiesc sa te orientezi, iar despre D40 sa stii ca te inseli este un aparat DSLR foarte bun desi este un model mai vechi, nu este deloc o jucarie, nu te joci cu un aparat profesional totusiwinking!