| dellyt a întrebat:

am si eu o nelamurire am pe placa de baza 4 cititoare de rami 2 galbene si 2 portocalii in cele galbene merg ddr2 dar in cele portocalii nu stiti ce ar putea merge?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce alt tip de RAM? aia tine de arhitectura placii de baza daca cumva suporta mai multe tipuri. zi si tu ce placa de baza ai si te ajut sa cauti detalii despre ea. Oricum, ti-am explicat: toate cele 4 sloturi sunt pentru memorie RAM. De care memorie, tine de placa ta de baza. Cel mai probabil sunt de DDR2.

8 răspunsuri:
| valentingb a răspuns:

Probabil ddr3

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asadar ai 4 sloturi de module de RAM.
http://en.wikipedia.org/wiki/Multi-channel_memory_architecture
si http://en.wikipedia.org/wiki/DIMM
Le poti folosi pe toate. Ele sunt legate doua cate doua (conform cu culorile) pentru a "sincroniza" si optimiza folosirea memoriei.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Sa nu uit, arunca o privire si in manualul placii de baza. Cred ca gasesti si acolo lamuriri, deoarece conteaza ca slotul #1 al placii de baza sa fie ocupat.

| dellyt explică (pentru anonim_4396):

Mersi mult m-a ajutat

| anonim_4396 a răspuns (pentru dellyt):

Cu placere happy da si tu o funda whistling

Da am intrat in bios si imi zice la rami DDRII1 DDRII2 DDRII3 DDRII4 si la DDRII imi arata detaliile la placuta pe care o am bagat-o

Asa... si? nu inteleg ce vrei sa zici cu asta. de ce placuta e vorba? aia care o aveai sau aia care ai bagat-o?
si oricum, ce ti se pare in neregula ca iti arata detaliile RAMului?

Nimic dar zic ca nu cred sa mearga si alt tip de ram

Ce alt tip de RAM? aia tine de arhitectura placii de baza daca cumva suporta mai multe tipuri. zi si tu ce placa de baza ai si te ajut sa cauti detalii despre ea. Oricum, ti-am explicat: toate cele 4 sloturi sunt pentru memorie RAM. De care memorie, tine de placa ta de baza. Cel mai probabil sunt de DDR2.