| afv13 a întrebat:

Am si eu o nelamurire. Merge folosit un reciver DIGI HD printr'un tv-tunner? Oare cu reciverul mai am nevoie de tunner? sau pot connecta la placa video sau direct la monitor?

Răspuns Câştigător
| Cumătru de la Galați a răspuns:

Dacă ai monitor cu intrare HDMI sau DVI, te-ai scos, cumperi cablu HDMI-HDMI sau HDMI-DVI.
Dacă ai TV LCD sau cu plasmă, cumperi HDMI-HDMI.

La TV-Tuner poate fi cuplat, însă nu-și are rostul. Imaginea obținută va fi una SD analogica.

La placa video nu poate fi cuplat, deoarece placa video are ieșiri, nu intrări.

Daca nu ai TV LCD/Plasmă și nici monitor cu DVI sau HDMI, adică ai unul cu intrare VGA, atunci ai o problemă.
Nu prea vei avea cum să transformi semnalul din HDMI în VGA foarte ușor ( ieftin ).

4 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

1. Receiver-ul îţi merge SIGUR la tv-tunner.
2. Da, ai nevoie de tunner.
3. În mare parte nu pentru că monitoarele nu au selector care să se fixeze pe o frecvenţă. Monitoarele sunt monitoare, nu televizoare şi, prin definiţie nu au selector.
Salut!

| Cumătru de la Galați a răspuns:

@ kongeriket

Nu faci decît să induci omul în eroare.
Nu este nevoie de niciun selector din partea dispozitivului care afisează.
Receiverul în sine se ocupe de treaba asta!

Din receiver iese un semnal prin HDMI, la fel cum ar ieși dintr-un DVD-Player sau consola XBOX/PS3.

| boggy a răspuns:

Conectezi direct la monitor sau la televizor cu suport HDMI daca ai un cablu HDMI pentru Receiver happy Iar la Placa Video nu ai cum Conecta Receiver-ul. Ori poti conecta printr-un cablu compozit happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sall all. vreau sa-mi cumpar un antena de la boom de la cienva. se poate prinde digi... daca am cartela de la digi?