| Rares972 a întrebat:

Am si eu o problema...am un pc fujitsu siemens amilo pa 1510 care in ultimu timp a inceput sa se incalzeasca foarte tare. L-am desfacut crezand ca are prea mult praf in el, dar nu era nimic dar in schimb am vazut ca de la [procesor pleaca un fel de teava de cupru cred la ventilator.Sa fi avut racire prin lichid nu stiu cum se numeste. Daca stiti ceva despre asta va rog sa-mi spuneti!

Răspuns Câştigător
| CataC a răspuns:

Salut Rares
Din lipsa de spatiu, notebookurile nu au coolerul montat direct deasupra procesorului. Racirea nu se face prin lichid, ci prin transfer termic prin sarma de cupru respectiva (sper ca nu te-ai gandit ca-i inutila si ai scos'o de acolo happy ).
Incearca sa aplici pasta termica (conductoare) daca este ceva metalic deasupra procesorului prin care se face racirea (intre procesor si suprafata metalica respectiva).
In plus urmareste cand anume se incalzeste. Poate fi din suprasolictiare la unele jocuri cu grafica complexa, editare photoshop complex, etc. Incearca sa eviti pur si simplu jocurile cu prea multe resurse, e totusi laptop.
Ca ultima solutie, poti incerca un cooler extern, e un suport cu una-doua ventilatoare care se aseaza sub laptop si il raceste.
Ah, si niciodata nu=l tine in pat sau pe alte suprafete unde nu poate 'respira'. Suprafetele care se muleaza pe laptop nu-i asigura ventilatia necesara, apare instantaneu supraincalzirea.
Altceva nu-mi trece prin cap.
Bafta

0 răspunsuri: