Depinde ce cauzeaza si ce fel de "blocare" este.
Urmareste Led-ul hard disk-ului de pe frontul calculatorului (sunt doua: unul arde permanent, celalalt palpaie cand se scrie /citeste pe hard disk).
- Daca Led-ul palpaie (chiar si un pic) dupa "blocare", atunci inseamna ca nu este blocat, trebuie sa astepti pana ce se termina procesele de pregatire /update-urile
- Daca Led-ul hard disk-ului NU palpaie, atunci pe tastatura urmaresti Led-ul "NumLock", apasand de mai multe ori tasta aferenta ("NumLock"). Daca Led-ul se aprinde /se stinge la fiecare apasare, atunci calculatorul nu e blocat, doar trebuie sa astepti. Daca insa nu se schimba starea Led-ului, atunci calculatorul chiar este blocat ("inghetat").
"Inghetarea" sistemului poate fi cauzata de multi factori: un program sau driver instalat instalat sau upgradat recent (la ultima sesiune d-inaintea primei blocari), dar poate fi cauzata si de o defectiune sau dereglare hardware (overclock, CPU, RAM, hdd, MB etc), care necesita o testare riguroasa a sistemului de catre un specialist.
Daca e defectiune hardware, atunci reinstalarea windowsului este de prisos, timp pierdut, munca inutila si poate si pierdere de date pretioase.
Salut ai ancercat sa reformatezi/instalezi windows ul din nou.
Poate ai vreo problema cu hardul sau memoriile ram.