Chestia aia pe care scrie Gigabyte este chipsetul plăcii de bază, care se pare că este cam supra solicitat din cauza aplicațiilor sau răcirii deficitare. încearcă să îi montezi extra răcire pe chipset. Exista coolere speciale pentru chipset-uri. ceva de genu arată:
http://1.1.1.5/bmi/www.vexio.ro/continut/produse/foto250/132341.jpg
E normal să se opreacă computer-ul deoparece chipsetul atinge pragul critic și este detectat de senzorii plăcii de bază. Succes
Ceva gen asta e bun pentru acel chipset?
Difera modelele, marimile etc?
Dar chestia de langa placa video, cea argintie ce este?
Seamana cu acel chipset.
Imaginea era exemplificativă doar.De regulă se in în funcție de placa de bază, dar în unele cazuri potrivesc unele la altele, sau poți apela la unu marca „home made".Eu îs de pricipiu că ce își face omu cu mâna lui e cel mai bun lucru.Cu chipsetul cel argintiu trebuie să mă uit în manualul plăcii de bază să văd ce și cum îs.
O să revin cu un răspuns când o să mai am timp
Praful de pe radiatorul procesorului cum îi?
De obicei dacă ții carcsa deschisă sub mirajul unei răciri mai eficiente componenetele se vor umple mult mai repede de praf decât dacă ții carcasa închisă și o dotezi cu un ventialtor ceva de genul cum e cel de la carcasa asta:
http://www.vexio.ro/continut/produse/foto600/55954.png
Succes
Praf nu are deloc, l-am curatat, am schimbat pasta termica...
Aedevrul e că dacă nu îl ții pe podea da nu se prăfuiește, dar oricum ce i-am recomandat cu ventilatorul ăla e mai eficient, chiar dacă lași o latură deschisă.Una e tirajul natural care e cum e și alta e tirajul forțat care e constant, nu? E chestie de pragmatism asta, părerea mea.
Daca nu ai capacul lateral este mai bine, si eu tot asa il tin pentru o aerisire mai buna.Ai schimbat vreo componenta recent? Poate placa video?
Da,placa video si memoria ram.
Inainte aveam una de 512 si mergea relativ ok, adica nu se stingea.
Iar ram aveam doar 1gb.
Sursa s-a ars acum 2 zile probabil am fortat-o "stins, aprins, stins, aprins" si am reparat-o.
Probabil tot sursa.Nu stiu cum ai reparat-o dar cred ca trebuie sa cumperi alta.De asta te-am intrebat daca ai schimbat placa video recent, ma gandeam la sursa.
Placa video si ramii nu miros a aras pentru ca daca ar mirosii a ars nu ti s-ar mai aprinde calculatoru. problema ta este relativ simpla. pentru incept cumpara o sursa mai mare. 350W tii mananca numai placa video daca o folosesti la maxim, si e normal ca sa se suprasolicite si sa se stinga. cumpara o sursa de cel putin 650W si o sa iti mearga fara probleme sper sa a si bani, nu stiu sigur cat costa. cauta pe net
Am pus un cooler de pe o placa video mai veche pe chipsetul de la placa video ( Cooler cu prindere improvizata ). Se incinge la fel. Maine imi iau sursa de 800W. Va anunt ce am facut. Multumesc pentru raspunsuri