Mda, e cu dus si-ntors, m-am fript si eu asa cu unitatea optica dintr-un laptop: cand puneam un iso s-a blocat Rufus si zic ca "ba, nu-s prost sa astept, dau direct shutdown si aia e", mare prostie ca de-atunci unitatea nu mai citeste nimic.
De atunci am venit cu ideea ca poate unitatea [stickul in cazul tau] a ramas blocat pe cip in modul de scriere si astfel sa-si blocheze orice fel de initiere de citiri/scrieri, dar nu vom sti niciodata.
Bun, ce poti incerca e sa verifici daca poti accesa continutul stickului dintr-un live boot cu linux, eu am putut recupera datele de pe un HDD caruia i s-a bulit probabil partitia de boot si pe care linuxul il considera intr-un program de gestionare ca e mort.
Altfel ai putea incerca sa cumperi un stick nou identic si sa mergi la un service care sa ia cipul de memorie si ce mai trebuie din stickul defect si sa-l inlocuiasca cu componentele din stickul nou, dar nici in cazul asta n-ai avea garantia ca ai recupera datele.
Interesantă ideea cu linux. Ideea cu schimbatul chip-ului in teorie e bună, în practica greu de realizat. Ai reușit vreodată asta, sau știi cazuri reale de reușită? M-ar interesa să aflu cum au făcut. Am
încercat-o eu (electronist fiind, cu dotări corespunzătoare). Scoaterea cipului vechi e foarte dificilă, și presupune încălzirea prelungită a pinilor, care poate defecta circuitele interne. Lipirea pe celălalt stick e la fel de dificilă, cu aceleași riscuri, de supraîncălzire. Eu am încercat și nu mi-a iesit. Există companii aici (eu sunt în SUA) care îți cer $1500, fără să garanteze reușita recuperării.
E simplu, daca ai dat cancel si ai scos si sticul in timp ce nu a terminat treaba il poti arunca linistit.
Am patit si eu in cazul tau de 2 ori acelasi lucru.
Niciodata dar niciodata nu mai folosi HAMA!
FloFlorentina întreabă: