| GulDan a întrebat:

Salut am si eu o problema la calculator cand bag CD scrie asa:
"Make sure that the disc uses a format that windows recognizes.If the disc is unformatted, you need to format it before using it".
Ce trebuie sa-i fac sa mearga sa citeasca inapoi Cd-urile?

8 răspunsuri:
| MeConstantine a răspuns:

Buna,
Trebuie sa reinstalezi drive-ul de dvd-rom.

| KodrutZ a răspuns (pentru MeConstantine):

Tu crezi ca l-a dezinstalat? Cel mai probabil are o problema gen cablu de date busit, sau chiar unitatea dusa.

| MeConstantine a răspuns (pentru KodrutZ):

Buna,
As merge pe varianta ta daca nu ii spunea nimic, dar totusi primeste un mesaj de formatare. Pe principiul asta merg, uneori la virusare sau daca se intampla ceva atunci trebuie oricum sa faca o reinstalare de driver de proba sau sa deconecteze si sa reinstaleze unitatea. Este primul pas? Apoi dupa da sunt de accord si cu tine daca nu merge in continuare. Eu am facut 3 calc cum am spus si recunosc si unul care nu a mers, de asta pana nu anulez orice varianta nu pot sa merg inainte.

| GulDan explică (pentru KodrutZ):

Unitate dusa? e de prin 2009....singura problema cu unitatea.e cand il aprind scoate un sunet ciudat si destul de urat i-ar apoi isi revine cand apare userele care sa intri..si in rest se misca ca nou la fel cu 1 zi inainte sa-l i-au.

| Sc0rpi0n30 a răspuns:

Da, probabil ca nu este "busit", dar totusi posibil sa se fi miscat cablul de la acesta, sau sa se fi despicat un fir, trebuie verificat cablul.

| GulDan explică (pentru Sc0rpi0n30):

Care calbuthinking ca nu inteleg...

| KodrutZ a răspuns (pentru GulDan):

Cablul IDE sau SATA...

| Sc0rpi0n30 a răspuns (pentru KodrutZ):

Exact, cablul IDE sau SATA, acela trebuie verificat, iar daca are firele despicate, trebuie cumparat unul nou, sau poate avea capatul rupt jos pe jumatate.