| Alexandru444 a întrebat:

Salut.Am trecut pe clasa a 9-a si am auzit ca anul acesta lucram in c++ si vreau sa ma pregătesc.Ce ar trebui să caut pe google Microsoft Visual Studio sau Code Block? Va intreb deoarece nu stiu care dintre ele se folosesc pe clasa a 9.Intru pe profilul Mate Info Intensiv.

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Noi folosim Code Blocks, deci i-al pe asta. E si mai mic (ca dimensiune) decat Visual Studio, e gratis in totalitate, dar ii lipsesc multe chestii pe care le are Visual Studio, dar care tie nu o sa iti foloseasca.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti sa programezi si in notepad, daca ai compilator. Intereseaza-te ce IDE veti folosi la scoala ca sa il iei pe acelasi, sa te obisnuiesti cu functionalitatile, cu interfata...

| Zaygon a răspuns:

Liceele lucreaza in general in CodeBloks ca e simplu si nu ocupa mult. Eu iti recomand sa lucrezi in care vrei. Eu de exemplu la facultate avem instalat CodeBlocks pe majoritatea PC-urilor dar la unele laburi avem Visual Studio ca nu are toate bibliotecile codebloks(asta la grafica).
Eu personal lucrez in CLion ca imi place mai mult decat Visual(folosesc si InteliJ pentru Java) si folosesc Visual doar daca e musai iar daca chiar vreau sa fac un proiect compact pentru cineva mai scriu in CodeBloks.

Cum scria si Doctorul85 poti scrie codul si in notepad si sa il compilezi separat, eu de exemplu anul acesta am scris cod in sublime si il compilam din linia de comanda in linux.