| nuamnume4142 a întrebat:

Salut, am un calculator cu 2060 i 7 10700kf.Acesta prinde in jur de 60 grade pe assasin creed valhala chiar si 65 cu fan-urile la 80%, intrebare e dauneaza la 65 grade si daca fan-urile sunt 80% ori pot da fan-urile mai tari ca sa am mai putine grade?

4 răspunsuri:
| Brizbriz a răspuns:

Wow, ce dragut esti cand iti raspunzi SINGUR
daca fan-ul e la 80% se numeste in mod **EVIDENT** ca NU mai are nevoie sa raceasca, si deci nu mai mareste turatia

deci, intreaba data viitoare cand ai fan-urile la 100% si placa video la 105 grade, atunci ti se inchide calculatorul si tot nu e periculos

cat despre dat mai tare, la Nvidia nu am auzit, doar pe la niste ATI... nici la AMD nu am auzit (dupa ce au cumparat ATI)

| NLS a răspuns:

65 grade e o temperatura in regula (unii ar zice chiar: foarte buna).
NU e nevoie sa setezi manual turatia ventilatoarelor la 100%.
O sa si-o creasca ele singure cand va fi cazul, si DOAR pe perioada de timp necesara (presupunand ca vorbim de ventilatoarele carcasei sau ale coolerului de procesor, doar cele care au PWM. Ale placii video au cu siguranta).

Un ventilator care lucreaza la 100%, produce mai mult zgomot, dar asta nu e tot: produce vibratii mai mari in sistem, si chiar rotorul lui se poate descentra.

| ArtemisV a răspuns:

Orice sub 80 de grade atat pentru cpu cat si pentru gpu este lejer. La gpu ai prefera sa stea sub 75 ca sa nu intre in dynamic throttling, dar eh, nu tot timpul se poate.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Stai breh chill, sunt temperaturi ok.