| Danut1969 a întrebat:

Salut,am un calculator cu procesor Intel core 2 duo 2.13 Ghz socket 775 E6400, si am vazut pe internet procesoare Intel core 2 quad cu socket 775, m-am interesat la un magazin daca au procesor in orasul meu si mi-au spus daca placa de baza este Dell(placa mea de baza e Dell), si voi cumparara un procesor Intel core 2 quad 775, se va potrivi in calculator dar nu il va recunoaste BiosuL.Iar intrebarea mea este daca este adevarat acest lucru! Dau Funda

Răspuns Câştigător
| vatco a răspuns:

Cel mai simplu este sa intri pe Dell suport sa iti cauti unitatea..acolo la support iti arata exact ce procesoare iti suporta. daca pe site iti zice ca suporta quad core iti va suporta. daca nu, cred ca se va rezolva cu un update de bios.

1 răspuns:
| DeyCj a răspuns:

Se poate.Acel „nu îl recunoaşte BIOS-ul" se referă că trebuie făcut upgrade la versiunea de bios, iar în urma upgrade-ului din cauza că microcodul CPU-ului nu apare în bios să deie unkmown CPU în system proprieties, deşi procesorul va funcţiona în parametrii optimi.Aşa ceva se întâmplă de exemplu când pui CPU Amd pe soket AM3 în soket de Am2, dar dacă te încurcă treaba sta atunci încearcă să pui un CPu similar dar al cărui microcod este recunoscut de laca de bază(vezu pe Dell la suportul tehnic). Succes