Păi da poţi numai să se alimenteze şi ventilatorul pe 5V.eu ştiam că cooler-ele se alimentează pe 12 v. Păi uite eu îţi recomand să îţi cumperi un adaptor din comerţ(de ăla care la care să îi poţi regla tensiunea de ieşire între 1. 5-12V DC) şi apoi vei lega astfel dar dupa ce ai înlăturat mufa de legare de la cooler şi ai dezizolat firele; firul roşu la +( îi cel din interiorul mufei) şi cel negru la pământ sau -; Facultativ dacă vrei o turaţie mai mate leagă la montaj dar în paralel şi 1-3 condensatoare electrolitice de 2200 micro Farazi/16V maxim(le poţi lua dintr-un radio vechi sau de la o sursă de alimentare veche, numai să fie la 10-16V). Succes cu montajul
Incarcator de tel? daca da iti recomand de nokia ca au o tensiune de peste 7 v dar nu stiu ce ventilator ai (cat este de mare, se poate sa ceara mai mult decat poate sa duca incarcatorul)el se leaga simplu cu +la+ si-la- afli care este care la vent cu ajutorul unei bateri (tensiunea mica nu va afecta ventu chiar daca este pus invers iar daca este pus corect se invarte usor)iar la incarcator + este pe centru (adica in interiorul mufei, de obicei rosu)
andrey_8401 întreabă: