Ai uitat sa scrii "micul amanunt" ca, vrei sa folosesti camera la bordul masinii. :)
Acum cateva precizari:
1. Camera necesita update (conform paginii vanzatorului)
http://gopro.com/support/product-update/register-camera
2. O camera sport este construita pentru a fi folosit in aer liber, unde circula bine aerul si raceste camera (de exemplu de biciclisti). Pentru camere de bord constructia camerelor sunt facute specific conditiilor din masini.
3. Nu cred ca are nevoie de racire suplimentara, este suficient daca deschizi un pic geamurile masinii sau dai drumul la racire. In masina oricum nu se ridica temperatura peste 45 grade, aceea temperatura fiind de insuportat celor din vehicul. Este suficient sa nu parchezi la soare (puternica) sau sa pui folie anti solara pe parbriz, cand masina este parcata. Iar deasupra camerei poti face o "umbrela" deasupra ei, incat sa nu bata soarele direct pe carcasa (poti face si din simplu carton).
Trebuie sa-i faci camerei o "umbrela" care s-o apere de razele directe de soare, cu racire naturala (de vant) sau cu un ventilator. Astfel poti lasa sa functioneze, fiindca la umbra nu prea se ridica temperatura pana la 45 grade.
Da, cred că o "umbrelă" ar ajuta. Răcire naturală (de vant) nu am, pentru că e folosită în mașină. Cred că singura modalitate ar fi să îi fac o carcasă pe care să o conectez la ventilație (sau cum le zice gratiilor de lângă parbriz care au rolul dezaburirii), astfel încât în carcasa respectivă să fie o temperatură scăzută. Un ventilator nu cred că mă ajută, dacă îi pun unul în spate și vara la 60*C la soare ea se prăjește în față, nu cre că face față. În plus, eu vreau să filmeze minim 2 ore, dacă îi câștig 30 min în plus la cele 30 cat filmează fără ventilator tot e puțin.
Habar nu am.
"O camera sport este construita pentru a fi folosit in aer liber, unde circula bine aerul si raceste camera (de exemplu de biciclisti). Pentru camere de bord constructia camerelor sunt facute specific conditiilor din masini".
Da, știu, dar cei care au cumpărat-o habar nu au. Eu trebuie să fac să funcționeze 8 camere puse să filmeze în bord, alimentate, să poată să filmeze minim 3 ore și să nu se închidă până când cei care le folosesc își termină treaba.
Am doar 2 cerințe, să nu se închidă de la supraîncălzire și să filmeze full hd minim.
Degeaba în mașină sunt 20 de grade Celsius, problema e că temperatura camerei când razele soarelui au actiune directa asupra ei, când filmeaza full hd, timp în care mai e și la încărcat, e mult prea mare.
Nu ai observat vara, când conduci, că bordul tău este extrem de cald, chiar dacă folosești aer condiționat sau în mașină nu este foarte cald? Eu trebuie să le fac să funcționeze acolo, unde poți prăji ouă.
Și nici nu mă pot baza pe idioții care le folosesc că vor ține rece în mașină. Poate se duce unul să-și cumpere țigări și în alea 5 minute, camera se prăjește acolo.
Daca ei pun conditii, atunci pune si tu: sa aiba masinile cu aer conditionat si aparator de soare pe parbrize.
Camerele nu trebuie neaparat montate pe bord. Ele se pot monta pe suporturi prinse pe tavan, in spatele parbrizelor. In astfel de caz, temperatura camerelor va fi doar ceea din incinta masinilor, deci nu se va apropia de limita de 45 grade nicicum. Alimentarea se poate face de la bricheta de pe bord sau prin circuit tras de la tabloul de sigurante, prin siguranta proprie.
Iti duresc succes si afacere buna!
Ai uitat sa scrii "micul amanunt" ca, vrei sa folosesti camera la bordul masinii. :)
Acum cateva precizari:
1. Camera necesita update (conform paginii vanzatorului)
http://gopro.com/support/product-update/register-camera
2. O camera sport este construita pentru a fi folosit in aer liber, unde circula bine aerul si raceste camera (de exemplu de biciclisti). Pentru camere de bord constructia camerelor sunt facute specific conditiilor din masini.
3. Nu cred ca are nevoie de racire suplimentara, este suficient daca deschizi un pic geamurile masinii sau dai drumul la racire. In masina oricum nu se ridica temperatura peste 45 grade, aceea temperatura fiind de insuportat celor din vehicul. Este suficient sa nu parchezi la soare (puternica) sau sa pui folie anti solara pe parbriz, cand masina este parcata. Iar deasupra camerei poti face o "umbrela" deasupra ei, incat sa nu bata soarele direct pe carcasa (poti face si din simplu carton).
Poti doar sa faci o izolate termica din poliester cu ventilator ca sa o poti tine la soare. Cred ca sunt ceva setari de service de unde poti modifica temperatura maxima, dar nu stiu sigur cum ajungi in acele setari si nici nu este recomandat. Teoretic ar merge pana la 60°, dar nu este ecomandat.