| Ghettopenny a întrebat:

Am un laptop Acer nitro 5 an515-42-r8vd, ryzen 7 2700u radeon amd rx560x si imi face probleme. Windows 7 nu merge sa instalez, iar pe 10 nu e zi cand sa nu primesc cel putin doua bsod-uri.
Daca tot nu merge sa instalez windows 7, ce as putea sa fac sa nu mai primesc blue screen? Mentionez ca am incercat si cu alte versiuni de win10, am cautat si rezolvarea erorii dar nu s-a intamplat nimic. Ce as putea sa fac?

3 răspunsuri:
| Bizon95 a răspuns:

Pot sa iti spun sa vezi daca numai pe baterie face probleme, am vazut laptop care pe curent mergea binemercic, dar pe baterie dadea erori de memorie!
sau sa iti spun ca ar trebui sa faci update la drivere DE PE SITE-UL PRODUCATORULUI nu de pe windows update, mai ales la placa video

DAR... e clar ca laptop-ul ala are o problema asa ca,
Chiar daca l-ai luat pe linux sau free dos
TOT ai dreptul la garantie ca nu merge pe windows

deci mergi cu el la garantie, si daca tot asa face, atunci te mai duci odata iar daca nici atunci nu se rezolva problema atunci SUNT OBLIGATI DE LEGE sa iti schimbe produsul cu unul functionabil sau sa iti dea banii inapoi!

si, APROPOZ, windows 10 MERGE BINEMERCIC FARA LICENTA, kitul poate fi luat direct de pe site-ul Mircosoft si apoi ne-inregistrat, asa ca aia nu iti pot spune "windows cu licenta", nici nu cred ca or sa incerce, dar sa stii si asta, in caz ca...

| flixbuster a răspuns:

Poti sa incerci sa rulezi un Linux Live (rulezi de pe stick, nu trebuie instalat) macar pentru o zi sa vezi daca iti crapa si in Linux.

Daca in Linux nu iti crapa atunci este clar o problema legata de OS (= Windows 10). Daca iti crapa si in Linux atunci e o problema hardware si garantie scrie pe el.

Recomandare Linux Live pentru test: Linux Mint 19.2 Cinnamon 64 bit. Utilizatorii Windows se simt de obicei destul de "acasa" cu el.

http://mint.mirrors.telekom.ro/......-64bit.iso

Daca nu crapa, iti place si iti faci treaba cu el il poti instala in locul Windows - Linux Mint este complet gratuit;)

| Bursucul2008 a răspuns:

Este normal pentru ca el a fost înainte pe linux ai putea încerca să îi cumperi un alt hard disk sau sa îl dai la refund de unde l-ai luat și sa îți iei altul