| Werddy a întrebat:

Salut, am un laptop Asus gaming tuf 15 și vreau să îl încarc la mașină și nu găsesc încărcător auto pentru el, am încercat și cu invertor, dar intră invertorul în fault, am invertorul de 300w, leptopul consumă 240w, există oare încărcător auto pentru el? Dacă știe cineva, vă rog să îmi spune-ți de unde să cumpăr. Am căutat și în alte țări și nu găsesc. Ms

2 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Al tău (invertor) are unda sinusoidală pură (similară cu cea a energiei electrice furnizate de rețeaua publică) sau?

Bula
| Bula a răspuns:

Laptop-urile au tensiunea bateriei mai mare decat ceea al bateriei motorului, de 12V. Ca urmare, nu se pot incarca de la aceasta tensiune.
Pentru a se putea incarca cu un invertor, este suficienta puterea incarcatorului laptop-ului (cca. 45W), inmultit de 2 ori, adica de 90-120W, DAR cu iesire sinusoidala la 220-230V!
Problema cu intratul in avarie poate sa provina de la scaderea tensiunii bateriei sub 12V, daca bateria (sau circuitele electrice) sunt slabe. Masoara tensiunea de 12V la intrarea in invertor, in momentul cand se conecteaza pe invertor, respectiv invertorul la icarcatorul laptop-ului!