| Leo0008 a întrebat:

Salut.
Am un laptop de gaming Acer nitro 5 an515-57.
E vreo problema dacă ma joc cu el la incarcat si stau tot timpul cu el la incarcat chiar și noaptea când nu îl folosesc?
Se va strica pe termen lung?
(Am observat ca imi cresc mult fps urile si performanta la laptop cu el la incarcat)

3 răspunsuri:
| dannyel86 a răspuns:

Cand nu il folosesti, nu ai de ce sa il tii in priza, cu exceptia cazului in care i se incarca bateria. Daca aceasta este detasabila, este mai recomandat sa folosesti laptopul corectat doar la priza, fara baterie. Ea are cicluri limitate de incarcare-descarcare si durata de functionare optima ii poate fi scurtata.

| halogen001 a răspuns:

Când nu e folosit e bine să fie scos din priză. Componentele încărcătorului se uzează mai repede dacă sunt conectate mai mult timp la curent.
În timpul folosirii, e foarte bine să fie conectat la priză ca să aibă suficient curent pentru a funcționa la capacitate maximă. Atunci când nu e conectat la priză, în funcție de setările din Windows laptopul lucrează la putere mai redusă pentru a economisi bateria și de aceea scad fps-urile pe baterie. Dacă ar merge la maxim, bateria s-ar termina mai repede.
Și eu țin laptopul conectat la priză când îl folosesc și nu e nici o problemă (am întrerupător la prelungitor și cum închid laptopul închid și întrerupătorul de la prelungitor). (Încărcătorul l-am suspendat la o anumită înălțime ca să circule aerul din toate părțile și să se răcească, pentru că dacă îl pun jos se încălzește mai tare, componentele se ard și după aceea trebuie să-i cumpăr alt încărcător)

| Andrei0003 a răspuns:

De jucat, chiar cu el la încărcat trebuie să stai. Doar psihopații se joacă pe laptop pe baterie.