Bateria dupa ce se incarca nu mai este alimentata, exista un circuit care gestioneaza bateria si comutarea alimentarii. Tine-o linistit la locul ei, ai mai multe sanse sa strici contactele tot scotand-o si bagand-o si in plus daca se intrerupe curentul ti se pot corupe fisierele deschise.
Si eu care credeam ca laptop-ul trebuie folosit conectat la priza nu sa il incarci si sa il descarci de 5 ori pe zi...
Depinde de laptop/baterie
am vazut laptop Fujitsu care dupa 10 ani de folosire mergea bateria impecabil
si laptop Asus, de gaming, care dupa un an bateria tinea 20minute
Depinde foarte mult de baterie. Sunt software-uri onboard care optimizează în permanență bateria conectată la rețea. Nu știm exact dacă afectează sau nu afectează (trebuiesc citite specificațiile și verificată bateria).
O altă soluție, dacă vrei să n-ai dubii cum că bateria s-ar strica, o scoți și rămâi doar pe sursa de curent. Aici mergi puțin la risc, contează să te asiguri că este o sursă neîntreruptibilă de curent ca să n-ai surprize ca la o până de curent să se închide toată activitatea ta, brusc...
Mergi pe baterie conectată la rețea dacă vrei să tragi maxim din laptop.
Eu am laptopul de vreo 3-4 ani in continuu in proza deci nu cred ca poate sa iti afecteze.Dar pentru orice eventualitate tine-l in priza doar cand te joci.
Normal ca afecteaza, in primul rand nu o sa mai tina atat de mult bateria. Cel mai bine ar fi sa ii scoti bateria cat timp te joci, daca se poate desigur