| GIPSYRUSH a întrebat:

Salut, am un MacBook pro mid 2009 13 inch 8gb ram.
I-am formatat ambele hard drivere si acum as vrea sa sa instalez osul cu un cont nou dar cand incerc sa fac in recovery mode imi spune ca acest cont nu a fost folosit si imi apare o fereastra cu optiunea cancel and review, iar cand apas review nu se intampla nimic.
Tin sa mentionez ca nu am cdul original, l-am primit cu un alt cont pe el si am vrut sa-l formatez cu un cont Apple nou nefolosit pe niciun device.Multumesc anticipat pentru ajutor namaste.

1 răspuns:
| relian a răspuns:

Nu stiu despre ce cont vorbesti sau CD,OS se instaleaza fara nici un CD si fara cont,deci nu ai nevoie de nimic sa instalezi OS pe orice mac ar fi ala.
Ce ai nevoie,internet,aia e tot,rerstu face tot computerul,este mult mai usor decat la PC-urile cu wind.

Ce OS doresti sa instalezi? Pt ca trebuie sa dai ceva comenzi in sensul asta,desi nimic toata,dar trebuie sa stii ce butoane sa apesi sa instaleze OS cel il doresti tu.

Formatarea hardului se face atunci cand instalezi,nu formatezi tu nimic inainte,atunci cu instalarea face calculatorul tot.

Deschizi latopul si imediat apesi urmatoarele taste :

-command+R -pentru a instala ultimul OS cea fost pe acel laptop

-option+command+R -pentru a instala ultimul OS ce este compatibil cu laptopul tau.

-shift+optiuon+command+R - pentru a instala versiunea de OS ce a venit instalat cu acel laptop pentru prima data,deci cum a fost el vindut,ori urmatorul OS daca ala nu mai este disponibil.

Cind stii exact ce vrei sa instalezi,apesi aceste taste,adica una din combinatii si tii apasat pana cand apare ceva pe ecran,o sa apara ceva gen un glob,ori alta chestie genul asta.

Apoi o sa apara o fereastra,alegi disk utility -Erase-Format (APFS)sau Jurney.
Dar cel mai indicat este sa intri pe Youtube,cauti in engleza, stiu si eu ceva de genul : how to instal OS on macbook si gasesti video pas cu pas.
Ce am spus mai sus este ce mai imi amintesc, nu fac asta zilnic sa stiu exact, daca am calculatorul in fata stiu ce sa fac.

Trebuie sa alegi hardu asta inainte sa formatezi, undeva sus in stinga ai DH bla bla nu mai stiu sigur, daca la tine is 2 harduri o sa ai 2, dupa ce formatezi urmezi instructiunile, mai is 1-2 clik si aia o sa fie totu,o sa iti ceara la un mom dat parola la wi-fi pui parola si calc o sa faca restul,lasi pe el cit dureaza,poate dutra o ora sau c iteva minute fctie de laptop,al tau e cam vechi dureaza nitel,dar asta e.

Aveam undeva notat sau poze asa pas cu pas, exact ce aparea pe ecran, adica poze clare, dar nu mai stiu pe unde is.

Deciu nu ai nevoie de CD de nimic, iar cont ce spui tu poti pune nou, asta daca formatezi hardurile alea.