La cam toate desktop-urile poți schimba procesorul, cu condiția să fie schimbat cu unul pe același socket (FM2, dacă am găsit bine pe Google).
Foarte probabil poți pune și placă video, dar pentru asta trebuie să vezi ce slot-uri sunt pe placa de bază (ce versiune de PCI Express suportă).
Se poate schimba si cu unul FM2+?
Nu.
https://en.wikipedia.org/wiki/Socket_FM2%2B
Procesoarele FM2 pot intra pe socket FM2+, dar
Procesoarele FM2+ nu intra pe socket FM2
Asta e ca și cu procesoarele pe AM2 în soket AM3 +.De potrivit potrivesc în soket indiferent dacă e FM2 sa FM1, dar din cauza versiunii de BIOS nu îl va recunoaște sau îl va recunoaște ca unkmown dacă e mai nou decât placa de bază după upgrade-ul la BIOS, deși va funcționa în parametrii optimi în bios(tensiune, fregvență, etc).
Depinde ce placă de bază ai și de asemenea ce este; desktop sau laptop.La laptop-uri e discutabil și depinde ce placă de bază ai la el, iar la desktop-uri, toate suportă plăci video dedicate pe slotul pci express.
Cu procesorul, depinde de ce placă de bază ai la calculator și de asemenea ce calculator este; laptop sau desktop.La laptop-uri mai ales la cele mai noi e cam cu cântec upgrade-ul la procesoare, dar nu imposibil, iar la desktop-uri depinde de modelul plăcii tale de bază. Succes
Poate vrei sa spui ca ai un laptop...ca e diferenta fata de un desktop...greu!
Ia-ti gandul!
lma0 întreabă: