Procesor Quad Intel® Core ™ 2 Q9650 este un procesor care merge pe placa ta. Placa ta suporta orice procesor care are FSB 1333/1066/800 MHz si socket LGA775. Cat despre racire, un cooler adaptat procesorului face minuni. Cine ti-a spus prostia aia nu se pricepe.
Am cooler stock, o sa il schimb cu altul, iti trimit in privat link de la cooler, sa imi spui daca e bun, (nu vreau tare scumpe ca nu prea am bani)
Pai pentru un procesor precum Q9650 (il are fratele meu inca, mai duce unele jocuri mai recente, dar nu orice, impreuna cu GTX770 4GB)
ai nevoie si de o racire buna.
Cai dee, ar ajunge un
Thermaltake Contac 21 clp0600
Scythe KATANA 3 INTEL scktn-3000i
Thermaltake Contac 16 clp0598
Cooler Master Hyper H412R rr-h412-20pk-r2
Cooler Master Hyper T4 rr-t4-18pk-r1
sau orice altceva (DeepCool de ex) pana in 150 lei
RAM ai DDR2... dar de 1066 MHz? (fratele meu are ddr3 @1600, alta placa de baza)
Printre altele, asigura-te ca ai ultima versiune de BIOS (F7 - din 2009.07)
Daca nu prinzi un Q9650, merge si un Q9550, dar de o racire mai buna decat cea stock tot vei avea nevoie.
Daca merita sau nu schimbarea? E la limita.
Daca nu ai pretentii care sa surclaseze acel Q9650, atunci merita, avand deja sursa, ram, carcasa, placa de baza.
Insa daca doresti schimbarea pentru a rula jocuri in conditii mai bune, mai important decat procesorul e placa video.
Un GTX 1050 macar, nou sau second.
Daca nu ai bani de ambele, le poti face pe rand.
FPS-uri mai multe o sa ai cand o sa schimbi placa video.
Ea duce greul in aproape orice joc.
Mai putin in MMO-uri sau alte jocuri cu harti imense, unde conteaza mult si procesorul. (ex: Aion)
Cooler ai nevoie tocmai ca sa nu ajunga la 90+ grade procesorul (..si sa nu auzi avioane, din partea coolerului stock).
Ca exemplu, la ce vad la fratele meu, Battlefield 3 se misca perfect, Battlefield 4 are putin lag, Battlefield One abia se misca.
(Q9650 si GTX770 (care depaseste cerintele Recomandate pentru B 4. .) )
Iati i3-7100 e frt bun si puneti placa video gtx 1050 Low Profile
Iti mere gta v in 70 fps toate setarile maxim csgo setarile pe ultra 300 fps. Etc