fricosule. Vrei deadevatelea sa vezi daca ai sau nu keyloger? deschide cmd cu admin privilages si scrie netstat -a si vezi cu cine comunica pc tau. Asa vei putea vedea daca pc tau comunica sau nu cu un ip care nu il recunosti. e greu dureaza mult da asa poti vedea. Keylogerul trimite prinsrenuri la masterul lui pe un email sau pe un site undeva sau server. Inchide orice are legatura cu netul inclusiv antivirus, si lasa liber. Daca in netstat continua sa comunice cu un ip ai keyloger
Ca sa intelegi ce se intampla in cmd, local adres esti tu cu porturile tale, foreign adreses e cu cine comunici, state : listening - port deschis care asteapta, established - port conectat, time wait - port care asteapta; protocoalele pe margine tcp inseamna ip-uri si porturi; udp nu mai stiu da stie google. Mai usor poti face acelasi lucru dar mai simplu cu wiresharck, iti monitorizezi propria retea cu programul acela si vezi mai bine decat in cmd.
Hai sa te speriu, keylogerul vede parolele pe care le scrii la tastatura acum, nu vede unde apare ca si stelute care sunt si memorate. De ce crezi ca siteurile se ofera sa memoreze parolele? numai asa de chestie? Mai poate face si printscrenuri, poze cu webcamul, inregistrare cu microfonul si orice altceva a fost programat. Nici un antivirus nu vede keylogerele deja nu mai e conspiratie, e adevar, nici un antivirus nu le vede. Sunt stealth cica, da nu e asa, av au politica ele sa nu le vada dinadins. Asa se zice. Chestia e ca virusul e una, trojanul e alta, si keylogerul e cu totul altceva. Virusul e un script, trojanul downloadeaza virusi, keylogerele sunt programele.
Am zis "nu vede unde apare ca si stelute care sunt si memorate", dar deja trebuie sa fi aparut o varianta care sa fure cookiurile de logare (cookie care contine parola aceea in stelute si memorata) si sa le trimita mai departe. E ceva legat de 3-way handshake autentification. Oricum nu prea inteleg nici eu partea asta da in fine. Oricum cine zice ca suntem protejati 100% in fata atacurilor cibernetice daca avem un antivirus se inseala amarnic.