| DanielS16 a întrebat:

Salut,

Am un pc vechi de 1-2 ani si merg video-urile si jocurile sacadat/ intrerupt, cand ma uit la un film in bs player pe ecran mare nu are nimic.

Info:

Ram: 320mg
Pentium 3
930 Mhz
Placa video nu stiu unde pot sa o vad.

adica merge bine 2-3 minute, se intrerupe 1 min si dupa iar merge si incepe mai des sa se blocheze, am incercat sa il fac dar nu merge, acest pc l-am primit de la verisorul meu si cand il avea el juca NFS porche usor si mergea foarte bine nici nu se bloca si dupa 1 an de cand il avea a inceput sa mearga prost nici el nu stie ce are nici acum, in prezent calculatorul este al meu.

ce sa fac?

Fundita big grin!

Răspuns Câştigător
| Andrei7520152 a răspuns:

Uite e greu sa spun dar problema poate fi cauzat fie din windows fie din cauza harddisk-ului. Cand se blocheaza, se mai aude cum lucreaza hard-diskul sau nu scoate niciun sunet? Pentru ca daca se opreste hardul inseamna ca fie e pe ultima sute de metri sau poate nu e alimentata ca lumea.

7 răspunsuri:

Acel calculator e mult, mult mai vechi decat iti poti imagina. Are cel putin 13 ani, asta daca nu au fost unele piese schimbate intre timp. E o minune ca inca merge laughing Dmne dar sper ca nu ai dat bani pe asa ceva! (ai dat bani, sincer?)

Nu vad cum poate acel comp sa mai mearga f mult timp. Dar in fine

Cum se blocheaza? Se blocheaza tot calculatorul sau merge foarte, foarte greu windows-ul?

Din cate se pare, ar fi vremea sa-ti reinstalezi sistemul de operare. daca vrei te ajut si iti spun cam pe unde trebuie sa umbli. Dar cel mai sigur vorbesti pe cineva care s-a mai ocupat de astea. altfel doar o sa te blochezi undeva si iti strici compul definitiv.

da-mi mai multe detalii, de ex:

cum se blocheaza?
ce windows folosesti?
Ce placa video folosesti (apasa pe start / "Run..." si scrie "dxdiag" fara ghilimele
Stii pe cineva care poate sa-ti reinstaleze un windows?
Ai cd-ul cu drivere? (stii ce sunt alea?)

mai vorbim. Si apropo, ai dat bani pe acel comp?

| DanielS16 explică (pentru Andrei7520152):

Am windows xp.
Nu am dat bani pe el.
Nu am cd cu drivere, dar o sa fac rost.
Stiu sa reinstelez windows, asta mau invatat verisori.
window-u merge perfect, dar cand intru la youtube sau alt ceva mi se blocheaza 1 minut adica nu apare cum se misca ala... apare din cand in cand cate o imagine si dupa cateva secounde merge normal adica fara sa faca "figuri" laughing

Nu face nici un suntet, merge normal

| Andrei7520152 a răspuns (pentru DanielS16):

Uite e greu sa spun dar problema poate fi cauzat fie din windows fie din cauza harddisk-ului. Cand se blocheaza, se mai aude cum lucreaza hard-diskul sau nu scoate niciun sunet? Pentru ca daca se opreste hardul inseamna ca fie e pe ultima sute de metri sau poate nu e alimentata ca lumea.

Eu iti recomand sa reinstalezi windows-ul.

Apropo, daca iti reinstalezi windows xp-ul, o sa ai nevoie de drivere, altfel ramai fara sunet sau grafica 3D.

Faci in felul urmator cu driverele:

Intri in Device Manager (click dreapta My Computer / Propoerties - - Hardware / apesi pe Device Manager)
http://pcsupport.about.com/od/windowsxp/f/opendmxp.htm

Acolo vezi toate piesele tale pe comp.

Deschide "Display Adapter" si vezi ce placa video folosesti. Scrie jos modelul si cauta driverele respective pe google. (ai grija sa fie pentru winXP 32-bit si nu pentru Vista/7 sau Win8 64-bit). La fel si cu driverele de sunet (Sound Video and Game Controllers) si cu placa de reteea, care e mai putin importanta (Ethernet Controller).

Va trebui sa cauti fiecare driver pe net. E important sa scrii jos modelul placilor.

Problema tine de windows.

Dar si inainte avea si nu facea asa straight face

| DanielS16 explică:

Mda... Nu a mai zis nimeni nimic deci Gaming a luat funda