| Frank51 a întrebat:

Salut, am un scurt la masă pe railul de 5V și un curent consumat de 0.16A în standby. Laptop-ul nu dă niciun semn de viață.

Am urmărit și măsurat tensiunea de la intrare până la un circuit care se ocupă de partea de 3.3V si 5V. E un TPS51285A. Railul de 3.3V este în regulă dar pe ieșirea de 5V a integratului am 0.5V, iar ieșirea asta este cu scurt la masă, îmi beepăie pe continuitate. Pe schema plăcii de bază acea ieșire se duce către alte 10 componente deci 99% pariez că nu trebuie să fie scurt la masă.

Am încercat și cu alcool, într-adevăr integratul se încinge și alcoolul se evaporă, dar nu pot fi sigur că problema e la el, poate fi scurt oriunde altundeva la masă.

Dacă aveți vreo idee că deja stau de 10 ore și mă cam dau bătut. Aș putea urmări toate traseele și componentele care se conectează la 5V dar mi-ar lua 10 ani.

4 răspunsuri:
| Korkodeln a răspuns:

Curentul se scurge undeva, ori e integratul dus, ori vreun condensator sau mosfet e dus. Cred ca TPS-ul e OK si isi face datoria, intrand in limitare de curent si protectie.

O metoda este injectia de curent la tensiuni foarte mici. Cu alimentarea oprita conectezi o sursa reglabila pusa pe 0.5V (nu mai mult) pe linia de 5V si limitezi curentul la 2A sau pe acolo, repeti figura cu alcoolul si vezi ce se incalzeste. Daca ai noroc e vreun condensator, daca nu, e un mosfet sau LDO si in cel mai nasol caz alt chip.

| Frank51 explică (pentru Korkodeln):

Am o rezistivitate de 3 ohm de la acel pin (+5VAO) la masă. Am injectat 1V și imi suge 0.3A. Am crescut tensiunea la 2V și suge 0.6A, mai mult nu mă risc.

Nu se vede nimic pe placă, nu se încinge nimic, mai caut.

| Frank51 explică (pentru Frank51):

Revin cu update, tot acel IC se încinge la 2V, nimic altceva nu pare să se încălzească.

| Korkodeln a răspuns (pentru Frank51):

Atunci schimba TPS-ul, asta e.

Întrebări similare