| DoctorOtker22 a întrebat:

Salut, am un Smart Tv acesta este HD si citeste si filme full hd sau cand conectez Pc-ul la Smart Tv prin Hdmi e full hd. Intrebarea mea ar fi care e diferenta dintre un Smart Tv Hd si full hd?

Răspuns Câştigător
| Zaygon a răspuns:

Tie iti da impresia de fullhd dar e doar hd. Cand vrei sa inghesui mai multi pixeli in mai putini ce faci? Media valorilor din imprejurimi.
Sa lua un exemplu mai simplu. Sa presupunem ca tu ai un ecran de 3x3 pixeli si tu ai un film de 9x9(gandeste-te la o tabla de sudoku). Pentru fiecare pixel de pe ecran tu o sa faci media a 9 pixeli(un careu de 3x3 din film).
In schimb daca vrei sa faci invers, ai un film de 3x3 si tu vrei sa redai pe un ecran 9x9, atunci fiecare pixel din imaginea ta il multiplici de jur imprejur sa iasa 9 pixeli si uite asa se reda.

Exemplele care ti le-am dat mai sus sunt basic, in realitate se folosesc tehnici mai avansate decat media(am spus media ca sa par simplu si intuitiv).

Si ca sa iti raspund la intrebarea: numarul de pixeli
- la hd ai 1280*720 (deci ai 720 pixeli pe inaltime)
- la full hd ai 1920 * 1080 (deci ai 1080 pixeli pe inaltime).

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

HD are 1280 x 720 puncte.
Full HD are 1920 x1080 puncte.
La redarea filmelor se face recalcularea de la rezolutia filmului la rezolutia ecranului, daca programul de decodare recunoaste formatul filmului si il poate converti.

| sierra1 a răspuns:

Rezoluția
- hd ai 1280x720 pixel
- full hd 1920x1080 pixel

(așa cum zice și în răspunsul de mai sus)

| ziftode a răspuns:

Toti s-au repezi sa iti dea diferente de standarde
partea de "smart" NU ARE NICI O LEGATURA ***OARECARE*** cu HD
smart inseamna ca are system de operare (Android) care iti permite sa rulezi aplicatii direct pe tembelizor (cum ar fi, Netflix, amazon, plex, etecetera)... PUNCT, ce tembelizor ai in rest, nu are nici o legatura

diferenta dintre HD si FullHD in schimb ti-au explicat-o foarte bine ceilalti!