| 1234561123 a întrebat:

Salut am un Tv Tuner cu Telecomanda, Tv tuneru merge tin sa mentionez ca driverele au fost instalate de pc, folosesc DScaler dar problema este ca telecomanda nu merge am conectat tot senzoru tot, am verificat telecomanda si functioneaza,, as dori si eu un program pentru remote control plz va rog ajutati-ma

Răspuns Câştigător
| dannyel86 a răspuns:

Functionalitatea cablului trebuie facuta prin placa tv cu care a venit. Nu cred ca e un senzor universal, care sa lucreze cu orice telecomanda de tvtunner. Momentan eu nu am placa instalata ca sa pot face testul la mine prin softul Dscaler, dar, cand voi avea ocazia sa-l pot testa, te voi anunta daca si softul cu care sa ruleze programele tv influenteaza senzorul si telecomanda. Indicat ar fi sa descoperim softul tv perfect compatibil, si nu alte programe disponibile (eu vedeam posturile si prin vlc, dar ma indoiesc amarnic ca telecomanda ar fi fost functionala). De asta am subliniat ca cd-ul original al placii e foarte important.

8 răspunsuri:
| dannyel86 a răspuns:

DScaler a venit la pachet cu tvtunner-ul sau l-ai ales tu ca soft de rulare a programelor? S-ar putea ca acest lucru sa influenteze telecomanda. Eu am folosit tv tunner cu softul lui, iar telecomanda nu a facut probleme. Ce model de tvtunner ai, ca sa putem analiza problema?

| 1234561123 explică (pentru dannyel86):

Am un tv tuner phiilips saa713xhl si aparatul este nou,. dar l-am cumparat online si nu mi-a dat cd pentru drivere, si folosesc DScaler,, dar exista vreun program special pentru remote control? si cum as putea configura DScaler sa imi mearga telecomanda?

Nu am primit Cd de instalare pentru acest tunner, tunner-ul este Phiilips saa713hhl de la easy tv, exista vreun program universal pentru remote control, totul este conectat dar nu functioneaza telecomanda,, si drivere-le originale au fost instalate cu ajutoru unui program care detecteaza drivere-le si le instaleaza! c

| dannyel86 a răspuns (pentru 1234561123):

Salut, din nou. Sa stii ca ieri am facut sapaturi pe mai multe surse, in speranta ca voi descoperi si softul cu care ar trebui sa ruleze tvtunner-ul. Toate paginile accesate nu au oferit decat date tehnice si de echipament. Cineva se plangea pe un site ca, achizitionand acelasi produs, telecomanda nu functioneaza. Poate tot tu te-ai plans sau altcineva. DScaler suporta telecomanda, se spune pe site-ul oficial. Cred ca vorbim, totusi, de echipament, de partea hardware. Ori nu e conectat bine, ori e nefunctional, ori trebuie facuta o setare in soft pentru a recunoaste senzorul. In cazul meu, avand alt tvtunner, cu senzor pe un cablu, n-am facut decat sa conectez cablul la placa tv si sa-l tin intr-o directie cu camp vizual deschis pentru ca semnalul din telecomanda sa fie preluat de senzor. N-am facut nicio setare, n-am activat nimic in program. Plug and play, doar atat. De aceea ma gandesc ca s-ar putea sa fie de vina chiar echipamentul. Faptul ca nu am gasit pe site-uri un soft atasat imi da de inteles ca poate fi instalat orice soft pentru vizionare programe tv pe calculator. Bateriile la telecomanda sunt noi?

Bateriile sunt noi, la fel am si eu un cablu cu senzor care se conecteaza la tunner-ul tv, nu stiu daca functioneaza acest cablu, nu stiti cumva cum pot afla acest lucru?

Mersi pentru funda, dar, cu toate astea, problema ta nu e rezolvata, iar eu n-am de gand sa renunt in a cauta solutii pe problema ta. Si pentru ca am ocupat deja destul spatiu pe TPU, te invit pe privat, acolo unde am cateva idei recent descoperite si care te-ar putea ajuta. Trebuie doar sa ai incredere si sa crezi in sansa ta. Iti trimit detalii pe privat.

Apreziez timpul ocupat pentru a imi rezolva problema, Imi poti da adresa de Yahoo Messenger? Sa putem discuta

In partea stanga a paginii in care discutam, exista un meniu al site-ului care contine si sectiunea "Mesaje" (sub "Vizualizare profil". Intra la "Mesaje" si vezi daca ai primit de la mine un text in care gasesti informatii despre adresa.

Functionalitatea cablului trebuie facuta prin placa tv cu care a venit. Nu cred ca e un senzor universal, care sa lucreze cu orice telecomanda de tvtunner. Momentan eu nu am placa instalata ca sa pot face testul la mine prin softul Dscaler, dar, cand voi avea ocazia sa-l pot testa, te voi anunta daca si softul cu care sa ruleze programele tv influenteaza senzorul si telecomanda. Indicat ar fi sa descoperim softul tv perfect compatibil, si nu alte programe disponibile (eu vedeam posturile si prin vlc, dar ma indoiesc amarnic ca telecomanda ar fi fost functionala). De asta am subliniat ca cd-ul original al placii e foarte important.