Daca ai doar 300mb liberi, atunci e clar ca esti limitat nitel de memoria ram. Recomand sa iei direct 8gb, nu 6.
Deschide task manager-ul cand te joci. Daca vezi ca ai cam 3.5gb utilizati in jocuri, atunci mai multa memorie ram o sa creasca performantele, dar nu cu cat "visezi" tu. Daca nu, atunci nu o sa prea fie diferente.
Faza cu task managerul o stiu..ca daca te apropii decat ai cu cateva sute de mb ar mai trebui...dar eu eram interesat daca in general ma va avantaja cu macar 5-10 fps-uri in majoritatea jocurilor care necesita rami...ca diferenta de la 4 la 8 e vorba de 20-30 fps-uri in gameplayuri pe yt..eu voiam sa stiu de la 4 la 6 estimativ..pt ca aici nu am gasit comparatie
Am vazut in gameplayuri cu bf4..ma rog oricum n-are importanta.mie imi e de ajuns sa scot si 5-6 fps-uri in plus..pt ca de ex de la 25 la 30 e diferenta mare..in unele jocuri care in mod normal nu scad sub 45 fps-uri..in unele locuri nu stiu de ce.dar tot timpul scade la 20-25(o singura misiune la tomb raider) ..ram liber mai am vreo 300... daca voi avea 6gb nu voi mai avea aceasta problema nu? oricum mersi de raspuns
Depinde si ce jocuri te joci! In general cu r7 260x poti juca mai orice joc nou aparut la detalii medium-high, fara o rezolutie full hd. Pentru jocuri gen CODAW, AC unity, etc, inca 2gb ram sunt necesari, deoarece sunt jocuri foarte prost optimizate! Desigur nu ai si un procesor foarte stalucit, pentru jocuri de genul, dar in jocurile specificate de mine inca 2gb ti-ar prinde bine si chiar vei simti diferenta.
Momentan nu am jucat CODAW Nici Unity...pana acum am probleme doar in gta 4 crysis 3 bf4 si far cry 4..in gta 4 maxed out obtin in jur de 20-40 fps..pe mine ma intereseaza sa pot juca macar la 30-40..bf4 maxed out prind 30-60 de fps-uri.dar am dropuri groaznice pana la 1fps.din cauza ramilor..in farcry4 la fel..crysis3 maxed out la fel ca gta 4..in schimb maxpayne3 si hitman absolution maxed out la primele misiuni nu scad sub 50 fps(cred ca e super avand in vedere procesorul)..deci in concluzie 6gb rami ma vor ajuta sa nu mai am drop la fc4 bf 4? dar sa am mai multe fps-uri in gta4..crysis3? in rest orice joc cu grafica maxed out l-am jucat la 45-60 fps fara nici un stres. apropo crezi ca daca as overloca placa video sa-i ridic frecventele ar fi in regula? se merita riscul? nu stiu ce racire am.dar pc-ul il simt rece tot timpul.Stiu ca pot sa scad grafica.dar vreau doar daca stii..sa-mi spui cam cate fps-uri in plus voi obtine cu 6gb..macar estimativ
anonim_4396 întreabă: