| Zinv a întrebat:

Salut!
Am vrut sa instalez un router si nu da semnal.
Am vazut ca am un fir care iese din perete, cred ca e cel de la semnal.
Cum as putea sa aduc un nou fir pe care sa am semnal intr-o alta camera, fara sa ma mai cuplez la aceeasi antena sau ce e aia?

4 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cheama i pe cei de la rds sa faca nu ai scule, ei au cleste de sertizat, mufe si cablu, si o sa i ti faca ei legaturile din perete spre ruter.

| Wr3nch a răspuns:

Un router nu da semnal singurlaughing) Ca asa isi cumpara toti router si nu mai platesc abonament. Il conectezi la cablul de ethernet pe care il ai, sau suni la furnizorul de internet sa iti traga altul.

| RoCkKiD a răspuns:

Are si mufa acel fir? daca nu, ghinion, suni la ISP.
Daca da, poti sa iei un switch mic doar ca sa bagi alt cablu pe care sa-l duci in alta camera. Daca vrei si wireless in acelasi timp iti trebuie un router.

| GPA a răspuns:

Router-ul nu-ți dă "semnal" dacă nu are de unde să-l primească și nu este vorba de niciun semnal pentru că nu vorbim de Wireless, vorbim de conectivitate. Ce tip de fir iese din perete? Este un cablu Ethernet RJ45? Are conector sertizat sau este lăsat în aer?
Dacă are conector sertizat, montezi un switch simplu (L2) Gigabit, conectezi capătul cablului la primul port al switch-ului, iar din cel de al doilea port pleci cu un cablu Ethernet (minimum cat5E) către portul "WAN" al router-ului. În Router setezi tipul de conectivitate la internet (Internet Setup) în funcție de ce tip de conexiune îți oferă providerul tău de internet (ISP) : PPPoE/DHCP/Static IP

Dacă cablul respectiv nu este sertizat, va trebui să-l sertizezi tu (un clește de sertizat, mufe RJ45 și codul culorilor la îndemână sau să chemi pe cineva să te ajute).