Depinde de modul de instalare. De obicei se pierd fisierele - pentru o instalare curata, se formateaza sau se sterge partitia C - deci se pierde tot si se instaleaza windows-ul. Daca ai fisiere pe care vrei sa le pastrezi, cel mai bine e sa le treci pe DVD-uri sau pe hard disk extern, pe stick-uri de memorie. Daca ai hard disk-ul impartit in 2 partitii, C si D, atunci poti muta sau copia fisierele care nu vrei sa se piarda in partitia D, iar la instalarea xp-ului poti formata partitia C, datele fiind in siguranta pe D, insa exista riscul sa gresesti comenzile si sa pierzi si datele din partitia D.
Daca ai o singura partitie, poti folosi un program manager de partitii
http://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html
ca sa creezi o a II-a partitie D in care sa copiezi datele pe care nu vrei sa le pierzi. Cel mai sigur e sa ai datele copiate pe ceva extern si atunci nu mai ai nici o grija la instalarea xp-ului
Sincer n-am timp sa le copi. Am 100de gb de care am nevoie. Pot sa instalez fara sa formatez discul. spune ca da...
Apropo, am instalat odata windows xp, si avea niste probleme. fara driverele de la Wireless sau Audio...
N-am instalat fara sa formatez, cred ca pastreaza fisierele vechi intr-un folder. Pot cauta pe net sau pot incerca o instalare peste un windows 7 in calculator virtual sa vad ce face
Pentru XP trebuie sa ai driverele pregatite sau sa le descarci dupa - in general XP nu prea instaleaza singur drivere Wireless, audio, video si daca netul e wifi, nu mai poti accesa netul (uneori merge netul prin cablu, alteori nici acela), deci e bine sa ai drivere pregatite in special pentru wireless sau placa de retea integrata.
Faza e ca am un travelmate P253-M si acesta accepta windows 8/7 la drivere... ce chestie ciudata... dar daca instalez un driver de windows 7?
Well ***, bine ca am instalat virtualbox-ul. A dat o eroare stupida... Cred ca o sa raman la Windows 8.1, mai ales ca mi-am rezervat upgrade la Windows 10... Apropo apare pe 29 Iulie.
E foarte posibil sa nu mearga driverul din w7 W8
Nu se stie nici w10 cat e de bun. Se zice ca iti copiaza tot ce scrii si ca in cele din urma va deveni platit cu abonament
Daca 8.1 nu e chiar OK, se poate pune un W7 care e destul de bun si nu mai ai probleme cu driverele.
Am probat in virtual box xp peste w7 si la instalare apareau cele 2 partitii, cea mica de la w7 plus cea mare de la w7, am dat instalare in cea mare, dar fara formatare - partitia lasata asa cum e - si s-au pastrat fisierele din w7, dar daca sunt probleme cu driverele in xp, mai bine lasi 8.1 sau pui 7