| Wilson_Lance_1992 a întrebat:

Salut.
As avea cateva intrebari despre un router wirrlese
1.Ce este modemul? Trebuie sa am unul ca sa am un router?
2.Am vazut in aceast video https://www.youtube.com/watch?v=6JdKQU3vYd8 ca la min 1:10 un cablu cum se numeste
?
Multumesc anticipat

Răspuns Câştigător
| DeyCj a răspuns:

Dacă te iei după Yt, atunci precis o să fi dezinformat, ca acolo toți amatorii ce cred doar ei că se pricep la calculatoare(real vai de capu lor) postează tot felul de materiale eronate.
Modemul se folosește pe rețele de tip vechi cum sunt cele pe cablu de la UPPc sau cele pe cablu de telefon de la Telekom cu scopul de a selecta dintr-un spectru de fregvențe(tv, telefon, etc) cea de care are nevoie userul, cum ar fi de exemplu internetul.
Trebuie să ai modem dacă: Ai și tv și internet și telefonie fixă de la un furnizor cum e UPC-ul, deoarece toate aceste fregvențe vin pe un singur cablu, adică cablul Tv sau de telefon cum e la Nextgen și Telekom iar daca vrei sa ai și net fară fir adica Wifi trebuie să conectezi din modem și un router.Acest router este de fapt un server casnic ce-ți va transforma netul pe cablu decodat de modem în net fără fir, adica wifi, și te va lăsa să te conectezi simultan atât la net pe cablu cât și la net fără fir.
Nu e necesar să ai modem dacă deții net pe cablu ethernet sau fibra optică cum e cel de la RDS.De cele mai multe ori infrastructura RDS-ului vine pe două cabluri. Unul de Tv special pentru Tv și unul pentru internet care poate fi fibră optică sau cablu ethernet.Ei aici nu mai ai nevoie numai de un router, și și asta dacă ai nevoie de wifi.Succes

1 răspuns:
| Vl4dootz a răspuns:

1 Modemul este o componenta care iti permite sa ai acces la internet.
2 Rooter-ul este pentru a avea acces wireless.
3 Acela se numeste cablu Ethernet acesta va conecta modemul la rooter.
Daca vrei sa ai sa zicem net pe telefon iti trebuie un modem sa poti avea internet pe pc si un rooter sa poti accesa internetul wireless.
Bafta!