In primul rand placa de baza si procesorul sa fie compatibile intre ele, adica sa aiba acelasi socket, in al doilea rand placa video sa fie buna, adica sa aiba cel putin 128 biti si sa fie pe gddr5, in al treilea rand ram-ul, daca pui 4gb e ok, daca pui 8gb este super, in al patrulea rand sursa, trebuie sa fie de calitate si sa aiba minim 500w,iti zic o sursa de calitate,este sirtec,in al cincilea rand carcasa,trebuie sa fie cat de cat spatioasa si sa fie compatibila cu placa de baza, ca sa nu se inghesuie si sa nu fie o chinezarie, si in ultimul rand hard-ul si dvd-rw, hard-ul trebuie sa fie compatibil cu placa de baza, recomand o placa de baza cu sata 3, si un hard tot pe sata 3, si dvd-rw nu este prea important, poti sa stai si fara el, este doar optional.Succes!
In primul rand trebuie sa ti cont de buget. Recomand sa cauti oferte si sa iei pc gata ansamblat. Daca chiar vrei sa-l cosntruiesti, cel de la magazin iti poate pune la dispozitie cea mai buna configurare in functie de banii pe care esti dispus sa-i dai pe el
Eu recomand asamblarea la tine acasa a unui pc pentru ca componentele sunt mai ieftine asa...iar ce sa zic, vezi sa nu coste mai mult decat cat ai tu in buget si caut ca produsele sa fie de aceeasi marca, nu prea ma pricep la chestia asta, de aceea mi-am luat un pc gata asamblat.