| Temmp0 a întrebat:

As dori sa ma mut pe Linux. L-am incercat de cateva ori. dar. nu mi-a lasat deloc o impresie asa buna. De exemplu: cum imi setez eu sunetul 5.1? Am sistem 5.1...

Sunt destul de multe programe, care nu merg pe linux.

PLUS, ca imi ruleaza mai greu. DE CE? Eu stiam ca ar trebui sa ZBOARE prin bowsing... Daca vreau sa vad un film HD, merge sacadat. Pe Windows merge perfect.

Sistemul meu :

CPU : Dual Core E5700 ( 3.00 GHz )
GPU : ATI Radeon HD 5450 ( 1 GB - DDR3 )
RAM : 2 GB ( 300 - 400 MHz )
HDD : x2 >= 1. 250 GB ( pe cablu IDE )
2. 80 GB ( pe cablu SATA )

Stiu, destul de slab, dar mi s-a spus ca ar trebui sa imi functioneze muult mai bine cu linux.

Am folosit Linux Ubuntu si Linux Mint.

Sugestii, pareri, sfaturi?

P.S. Mereu am instalat driverele de placa video. Si la fel, imi sacada la filme HD. Din cate stiu, cei de la AMD nu se inteleg cu platforma Linux, si nu distribuie drivere asa cum ar trebui pentru o functionare perfecta si la randament maxim. Pe cand nVidia sunt mai deschisi si la alte sisteme de operare, nu doar Windows. E posibil sa fie si asta o problema?

In general, CEL MAI MARE AVANTAJ al sistemului Linux, care e?

1 răspuns:
| eXtremeAdy a răspuns:

Pai cel mai mare avantaj al sistemului Linux este ca nu poti lua atat de mult virusi pe windows, sunt foarte rari virusii acolo si sa zic asa doar 1 din 100 ar putea intra in contact cu ei, alta avantaj ar fi ca e legal si totul e free acolo. Sacadarea filmelor poate fi se de la flash, eu acolo numai chromium folosesc, programele in mare parte sunt mult mai usor de instalat pentru ca ai un software center unde le gasesti pe categorii, grafica este peste cea a windows, un ex de apogeu al linuxului in materie de grafica este cylon linux. Problemele ar putea fi si din cauza driverilorl nu toti producatorii ofera toate driverele catre produsele lor si catre linux si atunci linux are propriile drivere pentru pc-ul tau. Pentru alte nelamuriri iti recomand sa intri in comunitatea ubuntu.ro, ei sunt mult mai avansati si iti pot oferii un raspuns ma detaliat, poate iti poti rezolva problemele.