| Username55 a întrebat:

As dori sa-mi cumpar un Adaptor Wireless pentru a-mi imbunatati viteza internetului.
In prezent accesul la net il realizez prin conectarea de pe laptop la o retea wireless din vecinatate si vreau sa maresc rapiditatea conexiunii.
Aici este adaptorul pe care il doresc http://www.emag.ro/......EYFVNBBBM/

Ce parere aveti despre aceasta idee?
Daca stiti vreo metoda mai eficace va rog sa scrieti!

Astept parerile voastre in legatura cu produsul propus de mine si alte variante si solutii care vi se par capabile sa-mi rezolve impasul!

Răspuns Câştigător
| DryIce a răspuns:

Db la antena nu mareste semnalul la putere ci focalizeaza undele electromagnetice mai bine happy adica +0db prinde 360 grade pe axa x/y/z, 3db prinde pe x/y si pe z 180 grade, +5db prinde 360 pe x/y si 90 grade pe z (z fiind verticala), de la 5db in sus antena se "apleaca" indreapta spre tinta mai cu precizie. La 9db deja nu mai e omni ci directionala. Cu cat focalizeaza mai tare cu atat creste distanta dar pierde "omni directionalitatea". La 12db devine directionala precum yaggi oarecum. Conteaza si amplificatorul/adaptorul, 1mw e maxim admis in europa la interior antena, cele exterior de +30db si 3mw prind si la 20km. Noi luam omni sa nu piarda semnal si sa nu pierdem vremea cu directionalitatea ca aia dureaza. Cu 2 antene are putere penetrare pereti. Sincer +5db e cam maxim. Am antena de +8db si nu o folosesc ca +5db merge mai bine. 8-ul merge in camp la distante mari. 5db prinde 100metrii cu 5linii prin 2 pereti (testat eu - si sursa avea tot 2 antene de+5db care dadeau semnal tip router).

| DryIce a răspuns (pentru DryIce):

Deci in oras - 5db 100m - 5 linii; 500m - 2 linii; 700m - 1 linie; 1km - 1 linie sau niciuna; daca nu sunt interferente firma tp link zica ca ar merge si 5km parca. Dar dat fiind telefoanele, statiile, 3g, 4g, fac/apar interferente :I asta e.

| DryIce a răspuns (pentru DryIce):

Se zice ca pe 5ghz interferentele nu au asa impact ca la 2, 4 ghz. Adica pe 5ghz distanta creste.

4 răspunsuri:
| Jipa95 a răspuns:

Este foarte foarte ok alegerea facuta de tine. Eu am detinut acel model cu o singura antena de 5dbi si aveam o viteza foarte ok, dar cel mai important o arie foarte mare de acoperire ( l-am prelungit cu un cablu usb de 10 metrii deoarece cablul din pachet este foarte scurt ) Modelul ales de tine este foarte ok, iar recomandarea mea este sa mai achizitionezi pe langa un cablu usb de 5-10 metri pentru ca va fi incomod sa-l ti langa tine :)
http://www.emag.ro/......EN8XTBBBM/

| SasNetRomania a răspuns:

Of of numa priceputi pe aici laughing)))))))))
in primul rand trebuie sa stii daca vecinul tau sau de la cine iei net are router varza, poti avea o antena si de 20 milioane ca tot degeaba va fi.
o atenta wifi de la tp-link este suficienta.
acum depinde si de routerul care transmite semnalul si de internetul lui.
ce ai ales tu e o placa de wifi ok ar trebui sa faca fata cu brio.