Db la antena nu mareste semnalul la putere ci focalizeaza undele electromagnetice mai bine adica +0db prinde 360 grade pe axa x/y/z, 3db prinde pe x/y si pe z 180 grade, +5db prinde 360 pe x/y si 90 grade pe z (z fiind verticala), de la 5db in sus antena se "apleaca" indreapta spre tinta mai cu precizie. La 9db deja nu mai e omni ci directionala. Cu cat focalizeaza mai tare cu atat creste distanta dar pierde "omni directionalitatea". La 12db devine directionala precum yaggi oarecum. Conteaza si amplificatorul/adaptorul, 1mw e maxim admis in europa la interior antena, cele exterior de +30db si 3mw prind si la 20km. Noi luam omni sa nu piarda semnal si sa nu pierdem vremea cu directionalitatea ca aia dureaza. Cu 2 antene are putere penetrare pereti. Sincer +5db e cam maxim. Am antena de +8db si nu o folosesc ca +5db merge mai bine. 8-ul merge in camp la distante mari. 5db prinde 100metrii cu 5linii prin 2 pereti (testat eu - si sursa avea tot 2 antene de+5db care dadeau semnal tip router).
Este foarte foarte ok alegerea facuta de tine. Eu am detinut acel model cu o singura antena de 5dbi si aveam o viteza foarte ok, dar cel mai important o arie foarte mare de acoperire ( l-am prelungit cu un cablu usb de 10 metrii deoarece cablul din pachet este foarte scurt ) Modelul ales de tine este foarte ok, iar recomandarea mea este sa mai achizitionezi pe langa un cablu usb de 5-10 metri pentru ca va fi incomod sa-l ti langa tine :)
http://www.emag.ro/......EN8XTBBBM/
Of of numa priceputi pe aici )))))))))
in primul rand trebuie sa stii daca vecinul tau sau de la cine iei net are router varza, poti avea o antena si de 20 milioane ca tot degeaba va fi.
o atenta wifi de la tp-link este suficienta.
acum depinde si de routerul care transmite semnalul si de internetul lui.
ce ai ales tu e o placa de wifi ok ar trebui sa faca fata cu brio.
Username55 întreabă: