| SUDSteaua1947 a întrebat:

As dori sa-mi cumpar un router.nu ma prea pricep.din cate stiu se baga cablul de net din unitate in router.intrebarea e: daca cablul de net e in router, pe urma la PC cum mai intru pe net? Nu pot intra de exemplu si pe PC si pe telefon? trebuie sa tot mut cablul din router in unitate?

Răspuns Câştigător
| Intruder19 a răspuns:

Routerul este un aparat care iti imparte net-ul la mai multe aparate (pc,telefon,laptop etc.).

Din momentul ce ai introdus cablul de internet in el si l-ai configurat te poti conecta la alte deviceuri folosind cabluri de internet (PC,laptop, xbox etc.) sau prin wireless (telefon, laptop, smart tv etc.) fara a muta vreun cablu din router.

Adica tu ai bagat firul de net ce vine de la stalp in router, din router pleaca un cablu de retea in PC si poti folosi netul in acelasi timp si pe telefon si pe PC.

| SUDSteaua1947 explică (pentru Intruder19):

Mersi.inca o intrebare. daca routerul imparte netul pe care il am pe cablu(in cazul meu 100mb/s) de ce sunt routere de 100, 150, 300, 1000 de mb/s?

| K0sti a răspuns (pentru SUDSteaua1947):

Ia pune tu mana si citeste!

| Intruder19 a răspuns (pentru SUDSteaua1947):

Daca tu ai un net de 100 mbps si nu ai degand sa iti bagi ceva mai mare in viitorul apropiat un router standard n pe wi-fi si switch-uri de 100 mbps pe lan e suficient.

Adica asa ceva e ultra suficient
http://www.pcgarage.ro/routere-wireless/tp-link/tl-wr841nd/

6 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Cablul de net il bagi in router; iar routerul va veni la pachet cu un alt cablu care va face legatura intre router si pc.
De asemeni poti conecta simultan 4 pc-uri/laptopuri la acel router prin cablu.
Si in afara de aceasta, te poti conecta la router in acelasi timp prin wireless cu inca vreo 10 dispozitive wireless(telefoane, laptopuri).

In raport calitate/pret acesta mi se pare cel mai bun: http://www.emag.ro/router-wireless-n-tp-link-tl-wr740n/pd/EN772BBBM/
In plus, are si buton pentru ca sa-l poti opri sa nu mai emita wireless.

| QweRty777 a răspuns:

Trebuie din router sa mai bagi un clablu in unitate, dar iti explica tot in cartea ruoterului

| Bogdanme881 a răspuns:

In unitate vei avea un cablu, dar oricum iti vor edxplica cei care vor venii as til bage. La unitatea de la calculator zic.Si la telefon vei avea wierless (Scuze daca nu scriu bine) adica nu va trebuie cablu acolowinking