Placa video, in principiu, poti sa pui orice. Ideea este ca rata de transfer este mica slotul PCI-e fiind numai pentru GDDR2. Poti incerca cu o placa PCI-e GDDR3.
Memoria. Poti pune 4 Gb pe slot si ai 2 sloturi. Deci, total=8 Gb. Ideea este ca daca pastrezi memoria actuala de 2Gb poti sa mai pui una de 4Gb dar trebuie sa aiba viteza ca cea de 2Gb. Eu ti-am zis sa-mi spui denumirea memoriei pentru a afla ce viteza de transfer are. Trebuia si codul pentru asta. PLaca ta de baza suporta doar 3 viteze: 667, 800 si 1066 Mhz. Viteza de 1066 Mhz merge numai prin overclocking, deci nu o ia natural. Asta inseamna fortatrea sistemului si nu prea este bine. Daca mai ai intrebari, astept.
Deci placa video pot sa imi iau una de 2GB DDR3 si rami pot sa pun 4 gb ddr3 nu?(daca ii scot pe astia actuali)
P.S.la placa video de cati biti pot sa o iua? Si ramii de ce frecventa merg?
Nu poti sa pui RAM DDR3 deoarece : DDR2 are frecvente intre 400 si 800 Mhz. DDR3 incepe de la 800 si ajunge la 1600Mhz.
- DDR3 functioneaza la voltaje intre 1.3V si 1.6V pe cand DDR2 ruleaza normal la 1.8V.
La placa video nu este aceeasi problema deoarece slotul da voie sa treaca numai cu viteza maxima stiuta de el si alimentarea se face dupa nevoile placii.
Pai nu, la rami ma refer daca scos placuta asta de 2Gb ddr2....merge sa pun una de 4gb drr3? si ce frecventa sa fie aia ddr3?
Pai placuta aia este RAM. Exact la ea m-am referit si eu. Tu nu citesti ce-ti scriu sau nu ai notiunile de baza?! RAM sau memoria RAM este acea placuta de 2GB. O poti inlocui cu una de 4Gb dar tot DDR2 si ti-am scris mai sus de ce: DDR2 are frecvente intre 400 si 800 Mhz. DDR3 incepe de la 800 si ajunge la 1600Mhz.
- DDR3 functioneaza la voltaje intre 1.3V si 1.6V pe cand DDR2 ruleaza normal la 1.8V.
La placa video se zice GDDR ( graphics double data rate) dar unii confunda cu DDR care este vorba de memoria RAM. Pentru a se diferentia se scrie GDDR la placa video.
Aha,mersi
Mersi si eu.
Era mai bine daca ne spuneai denumirea placii de baza si a placutei de RAM.
Daca nu te descurci fa urmatoarele: intra pe net si ia programelul CPU-Z: http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html
Acolo in dreapta unde scrie: 1.70 setup, english, instaleaza-l si spune-mi ce scrie la mainboard si model. Apoi citeste ce scrie pe placuta de RAM si daca este una singura sau sunt 2 bucati.
Pai la Mainboard, la model scrie:M2N68-AM Plus
Ramii, sunt o singura placuta de 2Gb si sunt Kingmax