ARC 770 e o placa buna, insa nu are (deocamdata) drivere stabile.
Daca nu doresti sa devii cobai, mergi pe ceva testat: ori 3060 Ti, ori 3070 (de care gasesti).
Una dintre aceste opțiuni ar putea fi placa video Nvidia GeForce RTX 3060, care oferă performanțe similare cu Aorus 3070 Master, dar este disponibilă la un preț mai accesibil. De asemenea, poți lua în considerare și alte modele de placi video Nvidia RTX 30 sau AMD Radeon RX 6000, care au, de asemenea, performanțe ridicate
De la 3060 la 3070 e cale lunga de performanta dar nu si de pret.
Tu ai venit aici sa dai un sfat generalist sau sa-l ajuti pe om? Daca nu esti stapan pe domeniu lasa pe altii, nu incurca oamenii.
Sub 3500 https://www.emag.ro/......DFQZ4HMBM/
Dar eu o recomand pe asta https://www.emag.ro/......DC9V2PMBM/
Scuze, cred ca nu am fost prea clar
Voiam 3070 doar daca gaseam varianta de Aorus Master... singurul motiv fiind acel ecran LCD. La asta ma refeream cand am zis "moft"
Tocmai am comandat un Arc A770 Limited Edition cu 16Gb VRam de pe Emag la 2300 de lei. M-am gandit mai mult si in afara de Visual Studio Code si niste forza si VR... nu prea ma joc asa ca nu am nevoie sa dau inca 1000 de lei pe o placa care e cu ~20% mai buna
La banii astia as fi putut alege un 3060ti insa... sincer. imi place mult prea mult cum arata placa de la Intel. Nu ma deranjeaza sa fiu "cobai" si sa testez driverele mediocre de la Intel. e destul de clar ca in timp vor fii din ce in ce mai ok
Se pare ca cine mi-a aprobat postul a cam taiat jumate din el...
Continuarea la asta era:
Din moment ce nu mi-am gasit "moftul" in stoc, am decis sa ma reorientez la o varianta mai ieftin si care arata d.p.m.v extrem de bine... mai exact placa video de la Intel, Arc A770 varianta de 16gb Vram
Intrebarea mea este daca sa merg pe Intel sau sa merg pe o optiune mai sigura adica un RTX 3060 Ti
Update: Am dat retur la Intel Arc A770 varianta de 16gb VRam. Am crezut ca pot sa ignor majoritatea minusurilor insa m-am inselat amarnic. Driverele sunt extrem de prost optimizate pentru jocurile care folosesc o versiune mai veche decat DirectX11. (Exemplu: Mount & Blade: Bannerlord 2, 80+ fps pe cele mai mari setari dar avea input lag si scadeau frameurile o data la 5 secunde)
In destiny 2, pe High, am avut atat de multe artefacte incat am crezut ca joc ceva din anii 90. Pe Ultra High aveam 60+ fps dar imi scadeau frameurile sub 40 o data la cateva secunde.
De VR nici nu mai zic... Meta Quest 2 nu suporta inca seria Arc si te forteaza sa folosesti aplicatii precum Virtual Desktop. Am incercat vreo ora doua dar m-am dat batut. Graficele erau ok dar era un mic input lag care ma enerva la maxim. Daca nu ai internet bun atunci Virtual Desktop nici macar nu este o optiune. Diferenta dintre Oculus Link (prin cablu) si Virtual Desktop este mult prea mare pentru a fi ignorata.
Concluzie: Placa video arata demential (varianta de Limited Edition de la Intel) insa driverele sunt de tot rasul in acest moment.
Am prins o oferta buna pe PC Garage si am luat un RX 6750 XT cu 2 jocuri cadou pentru aceeasi bani pe care i-am dat pe placa de la Intel.